Ogică, show total cu un procuror cu apucături de ..

Stelian Ogică a avut parte de un tratament special la Curtea de Apel București, unde magistrații cărora le-a solicitat să analizeze probele noi din celebru dosar cu Loteria Română au susținut că n-au chef să-și bată capul cu asemenea „ciorbe reîncălzite”.

Afirmațiile unui procuror l-au scos din minți pe Stelian Ogică
Pentru Parchet, probele noi din dosare sunt „ciorbe reîncălzite”
Giurgiuveanul le-a pregătit o surpriză magistraților care i-au pus cruce dosarului cu Loteria
Unul dintre apărătorii lui Ogică a dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că termenul de marți de la Curtea de Apel, în care giurgiuveanul a solicitat revizuirea dosarului cu Loteria, a fost presărat cu incidente neașteptate. Sursa amintită a dezvăluit că, după ce procurorul de ședință a văzut cine este reclamantul și probele depuse la dosar de Ogică, ar fi exclamat, dând ochii peste cap: „Haideți, lăsați-ne cu ciorbe de-astea reîncălzite!” Argument juridic ce a cântărit greu în luarea deciziei. „Respinge, ca nefondat, apelul formulat de către apelantul-revizuient OGICĂ STANCU împotriva sentinţei penale nr. 761/23.10.2020, pronunţată de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti – Secţia Penală în dosarul nr. 11853/301/2020. Obligă pe apelantul-revizuient la plata sumei de 150 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, a fost hotărârea magistraților, în „ciorba reîncălzită”. Așa că, pe lângă faptul că a pierdut lupta, Ogică trebuie să plătească și deranjul magistraților cu limbaj de „băieți de băieți”: 150 de lei. Plus 100 de lei, nota de plată pentru „ciorba” de fond.

Indignat de faptul că magistrații nu au dat doi bani pe probele depuse de el la dosar, Ogică și-a vărsat amarul pe internet: „Justiția, dezamăgirea societății, să te ferească Dumnezeu să ajungi la mâna judecătorilor, persoane care într-o carieră au sute de decizii, (condamnări) ale unor nevinovați! Timp în care tot ei lasă și sute de criminali în libertate! Salarii și pensii speciale din truda noastră! Cu excepția unora, toți sunt la fel! Iar noi, restul societății, suntem doar o maculatură! De unică folosință!”
Pe de altă parte, unul dintre avocații lui Ogică a explicat că respingerea cererii de revizuire nu face decât să îl ambiționeze pe clientul său, care ar deține mai multe probe extrem de importante. „Clientul meu este hotărât să își demonstreze nevinovăția și deține zeci de probe care îi susțin varianta. Vom deschide zeci de procese, rând pe rând, pentru fiecare probă, până când instanța va admite una dintre cereri. (…) Referitor la atitudinea procurorului, vom solicita înregistrarea audio a șendinței și îi vom sesiza pe superiorii acestuia”, a explicat sursa amintită.

În dosarul contestat, Ogică a fost condamnat pentru înșelăciune, fiindcă a susținut că a deținut un bilet câștigător la categoria I la Loto 6/49, care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București. Ani la rând, Ogică a încercat să-și demonstreze nevinovăția, explicând că a fost jefuit și că tâlharii și-au însușit premiul cel mare, însă eforturile sale au fost zadarnice.

În urmă cu doi ani, Stelian Ogică a decis să prezinte proba supremă a biletului câştigător, în direct, la “Xtra Night Show”. El a declarat că cercurile făcute pe bilet au fost făcute cu pixul lui pe care îl avea în borsetă, însă expertiza a demonstrat că urmele au fost „asemănătoare”, și nu „identice”. „În momentul când m-au arestat pe mine, ei s-au dus acasă la percheziţie şi mi-au luat un bax de acte de la ţară. În alea era şi o copie a biletului. (…) Eu aveam o borsetă la mine. Aveam şi pix. Cu pixul meu s-a jucat. S-a făcut expertiza pastei, este asemănătoare, asta e zero. Aşa s-a făcut la vremea respectivă. (…) Cel mai traumatizant a fost când m-au arestat, m-au legat de mâini şi de picioare şi m-au dus spre spital să îmi facă o expertiză, voiau să îşi bată joc de mine. Am refuzat eu mâncarea acolo, au venit nişte poliţişti… Nu ştiu dacă am reclamat că e tortură. Sunt înregistrat la medicul de acolo cu trauma respectivă. Este foarte greu să treci printr-o traumă de genul ăsta”, a spus Stelian Ogică, în direct, la Xtra Night Show.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.