OMS RECOMANDĂ PURTAREA MĂŞTILOR CHIAR ȘI ÎN CASĂ, PENTRU A PREVENI INFECTAREA CU NOUL CORONAVIRUS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat purtarea măştilor de protecție chiar și în locuinţe, pentru a preveni infectările cu noul coronavirus.

Atunci când oamenii primesc vizitatori şi nu poate fi respectată distanţarea fizică sau încăperile nu au fost aerisite corespunzător, OMS a recomandat purtarea măștilor de protecție și în casă.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu a precizat liniile directoare pentru spaţiile private. De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale.

Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Coronavirus România, 2 decembrie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior

un test pozitiv. Bilanțul total al pandemiei de COVID-19 a ajuns la 484.550 de cazuri. 371.231 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 01.12.2020 (10:00) – 02.12.2020 (10:00) au fost raportate 135 de decese (84 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș,

Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași,

Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *