Orașul din România care nu va fi iluminat festiv de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și toată lumea așteaptă cu nerăbdare momentul în care orașele vor fi împodobite cu luminițe și ornamente festive. Anul acesta foarte multe primării limitează perioadă în care își împodobesc localitatea, dar există și locuri unde nu vor exista deloc luminițe de sărbători.

Criza energiei electrice a pus pe gânduri mulți edili din România. Dacă majoritatea au ales să limiteze timpul în care luminițele sunt aprise, iată că există și primari care nu doresc deloc spiritul Crăciunului în orașul lor.

Anul acesta la Bârlad nu vor exista luminițe de Crăciun. Primarul a schimbat deja toate becurile din primărie, iar de iluminat festiv de sărbători nici încape vorbă. Primarul se gândește totuși să agațe câteva ghirlande luminoase în centrul orașului, în dreptul străzii Republicii.

Cu toate acestea, edilul vrea să puna un brad de Crăciun în fața primăriei, dar ca și în alți ani, el apelează la cetățeni să îl ofere. Pentru al 5-lea an consecutiv, Primăria Bârlad apelează la spiritul civic al cetățenilor care doresc să ofere bradul de Crăciun ce urmează a fi amplasat în fața clădirii Primăriei municipiului. Cei care doresc acest lucru își pot anunța intenția fie la secretariatul Primăriei Bârlad, fie pe pagina de Facebook a instituției.

Pomul va fi împodobit și aprins, ca în fiecare an, de Ziua Națională a României, se anunță pe pagina de socializare a Primăriei Bârlad.

În alte zone din țară luminițele de sărbători vor fi aprinse doar pe parcursul lunii decembrie, iar în unele localități acestea vor sta aprinse numai până la miezul nopții. În acest mod unii primari speră să economisească energie electrică, dar în același timp să le ofere cetățenilor și mai ales copiilor bucuria sărbătorilor d eiarnă.

laur