Pașaportul COVID: Călătoriile, condiționate de vaccin și de o aplicație tip pașaport care să dovedească asta

Din 2021 ar putea fi nevoie de vaccinul anti-covid dar și de o aplicație tip pașaport, care să dovedească faptul că persoana a fost imunizată, pentru a putea călători liberi în toată lumea. Mai multe companii au început deja să dezvolte astfel de aplicații.

Dacă doriți să călătoriți anul viitor, este posibil să aveți nevoie de pașaport pentru vaccin. Odată cu demararea campaniilor de vaccinurile anti-covid în SUA și în alte zone ale lumii, mulți oameni pot visa la ziua în care pot călători, face cumpărături și pot merge din nou la film ca înainte. Dar pentru a face aceste activități, este posibil să fie nevoie de ceva în plus, pe lângă vaccin: o aplicație – pașaport de vaccin.
Mai multe companii IT au început deja să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri pentru ca persoanele fizice să poată încărca detalii despre testările și vaccinările anti-Covid-19 la care au luat parte. Se creează, astfel, acreditări digitale care pot fi prezentate pentru a intra la concerte, stadioane, în cinematografe, birouri sau chiar țări, potrivit CNN.

Poți fi testat de fiecare dată când treci o frontieră. Nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci o frontieră”, a declarat pentru CNN Business Thomas Crampton, ofițer șef de marketing și comunicare pentru The Commons Project. El a subliniat necesitatea unui set simplu și ușor de transferat de acreditări sau a unui „cartonaș galben digital”, referindu-se la documentul pe hârtie emis în general ca dovadă a vaccinării.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *