Pensii 2021. Anunţ crucial înainte de Anul Nou. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vorbeşte de recalcularea pensiilor. Ce venituri vor avea pensionarii români

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, vine cu un anunţ crucial pentru români. Liberala a vorbit sâmbătă despre ce se va întâmpla cu pensiile începând din 2021.

Pensii 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă recalcularea pensiilor. Turcan spune că va continua procesul de recalculare al pensiilor. Astfel, se va continua munca pe care a depus-o Violeta Alexandru în momentul precedent.

Pensii 2021. Anunţ crucial înainte de Anul Nou. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vorbeşte de recalcularea pensiilor. Ce venituri vor avea pensionarii români

Vreau să facem un pas mare pe subiectul recalculării pensiilor pe contributivitate. Acest subeict a fost abordat doar în cheie electorală, țin mult la acest subiect, pensionarii au fost nedreptățiți și cred că acest subiect trebuie clarificat”, a declarat Raluca Turcan.

Cum vrea noul guvern condus de Florin Cîţu să recalculeze pensiile românilor. Ce se va întâmpla cu valoarea punctului de pensie

Noul guvern va calcula pensiile după principiul contributivității. Pentru că legislația din România s-a schimbat în acest domeniu în ultimii ani, separat de cadrul general, o serie de excepții și de privilegii fiind obținute prin legi speciale în Parlament, s-a creat, la nivelul celor 4,9 milioane de pensionari, diferite tipuri de pensii stabilite nu numai pe criteriul contributivității.

Pensii 2021. Valoarea punctului de pensie va fi majorat anual pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie.

Executivul condus de Florin Cîţu vrea să crească nivelul de informare a pensionarilor cu privire la întreg cadrul legal și implicit la modificările din ultimii ani și capacitatea sistemului, de identificare și implementare a soluțiilor de creștere a eficienței în furnizarea serviciilor pentru pensionari, indiferent de locul de reședință.

Totodată, se dorește și dezvoltarea de programe de implicarea a pensionarilor în comunitate prin activități de voluntariat sau petrecere a timpului liber

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *