Pensii august 2023: Veste excelentă! Banii intră mai repede pe carduri

Pensiile pentru luna august 2023 vor intra mai devreme în posesia beneficiarilor, a anunțat miercuri ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi va fi devansată în luna august, a anunțat miercuri, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Astfel că, indiferent dacă primesc pensia prin mandat poștal sau pe card, pensionarii vor intra mai devreme în posesia banilor.

Când intră pensiile pe card în luna august 2023?

„Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună”, a anunțat, miercuri, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu pe pagina personală de Facebook.
Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1 – 11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8-10 august, a precizat ministrul Muncii.

Pensionarii cu venituri mici primesc mai mulți bani în august

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 lei urmează să primească în luna august suma de 250 de lei pentru achiziționarea de alimente și mese calde.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cea de-a treia tranșă a fost virată în luna iunie, ceea ce înseamnă că cea de-a patră tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna august 2023 .

Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului

laur