Persoanele vindecate de COVID rămân cu traume! Ce a pățit o femeie de 43 de ani

Medicii au descoperit o nouă traumă care apare în urma vindecării de noul coronavirus. O femeie de 43 de ani a acuzat faptul că îi cad dinții.

Sechele și traume – cu acestea au rămas multe persoane care s-au vindecat de noul coronavirus, iar o situație cât se poate de ciudată a fost identificată în Statele Unite ale Americii, unde o femeie a acuzat că îi cad dinții, după ce s-a vindecat, arată Gândul.

Începem să ne uităm după manifestări mai puțin obișnuite, care adesea produc invalidități pacienților noștri la câteva luni după ce se vindecă de COVID-19”, spune doctorul William W. Li, președintele unei fundații medicale.

O femeie din New York în vârstă de 43 de ani a mărturisit că a început să își piardă dinții, dar fără să aibă dureri specifice. Medicii susțin că femeia ar suferi, probabil, de simptomul ”covid lung”: „Este extrem de rar ca dinții să cadă pur și simplu. Însă probleme dentare deja existente se pot agrava ca urmare a unei infecții cu SARS-CoV-2”, spune dr. David Okano, specializat în paradontologie. Pe de altă parte, o altă posibilă cauză a pierderii dinților să fie ”furtuna de citokine” din sistemul imunitar.

Ce se întâmplă cu pacienții intubați precoce din cauza coronavirusului
Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, susține faptul că intubația precoce a pacientului cu o formă severă de coronavirus nu reprezintă o soluție foarte sigură, chiar dacă inițial așa s-a crezut.

„Iniţial s-a recomandat o intubare precoce pentru că oferea mai multă siguranţă din punct de vedere epidemiologic, un pacient intubat cu sondă introdusă până în trahee evită transmiterea de aerosoli, era o metodă de oxigenare mai sigură epidemiologic. S-a văzut că intubaţia precoce nu ameliorează prognosticul. Acum procedăm de o manieră asemănătoare cu a celorlalţi pacienţi critici, încercăm să amânăm momentul intubaţiei, utilizând alte mijloace, ventilaţie noninvazivă, dar se impune şi ventilaţia mecanică, siuaţie în care aceşti pacienţi au o evoluţie foarte proastă, cu un prognostic rezervat”, a declarat universitarul,

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *