Povestea emoționantă a doi soți care sunt voluntari pe SMURD, fără să primească niciun ban. Cei doi au trei copii acasă

Claudiu și Nicoleta, sot și soție, sunt un exemplu demn de urmat pentru toți românii. Cei doi își petrec o bună

bucată din timpul liber ca voluntari SMURD, în slujba oamenilor. Munca lor nu este plătită în bani, însă le aduce satisfacția că pot da o mână de ajutor celor care au nevoie.

Soții au o mică afacere de familie pe care o administrează și trei copii. Cu toate acestea, nu au renunțat la munca de voluntariat

pe SMURD și să vină în sprijinul celor care au nevoie de el. Povestea celor doi a fost publicată pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Voluntarii pe SMURD

Sunt fabuloși… ABSOLUT FABULOȘI!Ei sunt Claudiu și Nicoleta, soț și soție, și merită din plin să fie cunoscuți și apreciați de fiecare dintre noi.Din luna ianuarie, deși au o viață încărcată,

cu trei copii minori și o afacere de administrat, cei doi soți nu au lipsit nicio tură de pe ambulanțele SMURD. Și fac asta VOLUNTAR, din timpul lor liber, cu un singur scop: SĂ AJUTE!”, au scris cei de la MAI pe Facebook.

Oameni în slujba binelui

Povestea lor începe în februarie anul trecut, atunci când cei doi au participat la un curs de prim ajutor.Atât de mult le-a plăcut timpul petrecut alături de instructorii SMURD, încât s-au hotărât să aplice pentru programul de voluntariat. De atunci a început un nou capitol în viața lor, mai scrie MAI.

Nu a fost deloc o perioadă ușoară, pentru că, pe lângă afacerea personală pe care o aveau de administrat, cei doi au și trei copii, doi băieți și o fată.Însă copiii au înțeles de ce lipsesc părinții de acasă în timpul lor liber.

„Știu că mergeți la curs să învățați să salvați vieți, le spunea Alexandru, băiatul cel mare, atunci când îl rugau să aibă grijă de frații lui până când se întorc.În luna august 2019, cei doi au absolvit toate examenele și au devenit VOLUNTARI SMURD.
Și pentru că la drum au plecat împreună, cei doi și-au dorit să lucreze în același loc, astfel că, din luna ianuarie, încadrează cele două ambulanțe de la subunitatea din Fundeni.Desigur, pentru ei nu mai există timp liber,

dar nu resimt asta ca pe o problemă.
Când prietenii i-au întrebat dacă nu le e greu, răspunsul a venit dintr-o suflare:
– Nu vă putem spune ce satisfacție ai atunci când salvezi viața unui om!Este ceva extraordinar!
– Cu cât se plătește?
– Suntem voluntari, voluntariatul nu se plătește.

– Nu înțelegem… tot timpul liber vi-l petreceți în ture pe ambulanță, în loc să faceți ceva pentru voi. Atunci de ce nu vă angajați acolo?
– Pentru că avem afacerea noastră și avem din ce trăi. Dar cât suntem în putere și putem să ajutăm, o vom face necondiționat”, se arată pe pagina de Facebook

Claudiu și Nicoleta au un singur vis: ca atunci când copiii lor vor crește, să devină și ei voluntari SMURD.

Așa îi educă de pe-acum, asta le insuflă. Este felul lor de a transmite mai departe această dorință puternică de a fi aproape de oameni și de a ajuta necondiționat. oi suntem convinși că exemplul valoros pe care îl oferă copiilor lor, dar și tuturor celor care îi cunosc, are forța de a motiva și de a schimba.

În fața dumneavoastră, Doamnă și Domnule, ne înclinăm cu respect și reiterăm:Sunteți fabuloși… ABSOLUT FABULOȘI!Vă mulțumim că existați!P.S. Fotografia este realizată înainte ca masca să devină obligatorie în spațiile deschise”, au relatat cei de la MAI. scrie gandul.ro

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *