Povestea menajerei române care a comis „jafurile secolului” la Londra

Patru români care au speriat Anglia cu spargeri de peste 25 de milioane de lire. Maria a fost prinsă cu cerceii Tamarei

În Anglia este în desfăşurare procesul celor patru români care în decembrie 2019 au dat mai multe spargeri la casele unor oameni foarte cunoscuţi în lumea sportului.

O româncă de 47 de ani, angajată ca menajeră, a reuşit „jafurile secolului” în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi români, Maria Meşter a furat bani şi bunuri în valoare de peste 25 de milioane de lire sterline.

Procurorii englezi au instrumentat un dosar în care prejudiciul creat de români se ridică la peste 35 de milioane de lire, dintre care peste 20 de milioane a fost paguba de la locuinţa Tamarei Ecclestone, una dintre fiicele lui Bernie Ecclestone, fostul şef al Formulei 1, anunţă BBC.

Maria Meşter a fost angajată ca menajeră în Italia, la Milano, dar a găsit repede o modalitate prin care putea procura mult mai mulţi bani decât îi oferea slujba sa modestă. Sătulă să şteargă praful şi să se ocupe de curăţenie în casele italienilor, ea şi-a descoperit veleităţi nebănuite, aşa că şi-a dat demisia şi a părăsit Italia. Şi a dat dovadă de o inventivitate şi de un curaj ieşite din comun când, alături de fiul ei, Bogdan Savastru şi de alţi doi români, Alexandru Stan şi Sorin Marcovici, a comis mai multe spargeri, cele mai multe în Londra.

Cele trei spargeri au fost date între 1 şi 13 decembrie, ultima fiind şi cea mai bogată.

Potrivit procurorilor, ei ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colecţie preţioasă de bijuterii, printre care şi un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului a mai reclamat dispariţia unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari. Mai devreme, pe 1 decembrie, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o pradă bogată.

Maria Meşter voia să fugă în Japonia. Avea cerceii Tamarei Ecclestone la urechi

Din ancheta celor de la Adevărul, Maria Meşter, 47 de ani, a plecat iniţiat în Italia unde a lucrat ca menajeră. Ulterior a ales să meargă în Anglia, iar acolo împreună cu fiul său, Emil Bogdan Savastru, 30 de ani, Alexandru Stan, 49 de ani, şi Sorin Marcovici, 52 de ani, au dat cel puţin trei spargeri.

Pe 1 decembrie, românii au intrat în casa lui Frank Lampard, managerul lui Chelsea, iar pe data de 13 în cea a Tamarei Ecclestone și a soțului ei, Jay Rutland. Aceştia doi din urmă se aflau într-o călătorie de trei săptămâni. “Pentru a ajunge să intre în locuinţă, infractorii au cam făcut pe Spiderman”, se spune în rechizitoriu.

Între aceste două acţiuni, pe 10 decembrie, a avut loc jaful de la locuinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, patronul lui Leicester City, mort într-un accident de elicopter.

Maria Meşter a fost prinsă pe aeroportul Standsted din Londra, în timp ce voia s plece în Japonia. Culmea e că purta o pereche de cercei ai Tamarei, în valoare de peste 300.000 de lire. Iar pe Facebook-ul româncei a fost găsită o poză în care avea la gât un colier al fiicei lui Bernie.

La câteva zile distanţă a fost reţinut fiul Mariei, Bogdan Savastru, tot pe aeroport, apoi agentul de securitate Alexandru Stan şi barmanul Sorin Marcovici.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *