PRIMUL ROMÂN VACCINAT ÎMPOTRIVA COVID-19 ESTE MEDIC REZIDENT ÎN MAREA BRITANIE. CE SPUNE DESPRE VACCIN

Medicul rezident de 26 de ani lucrează cu pacienții care suferă de noul coronavirus.

El a făcut mărturisiri despre cum se simte după ce a și-a făcut vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în campania de vaccinare din Marea Britanie, relatează Universul.

„Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări”, a postat medicul.

Medicul a arătat și actul doveditor că și-a făcut vaccinul. Acesta a răspuns la peste 300 de întrebări ale amenilor curioși să

afle despre acest vaccin. Mai ales că, el s-a vaccinat suferind de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19.

În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin.

„Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a detaliat medicul primele efecte.

Șocul anafilactic, reacția adversă, gravă, a vaccinului

Medicul a explicat detaliat ce efecte secundare poate avea vaccinul.

Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin

probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul

staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie

intensivă datorate astmului etc. Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie)

și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a mai spus acesta.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *