Racordarea la reţeaua de energie electrică, gratuită pentru toţi românii. De când se aplică măsura

Începând de sâmbătă, racordarea la reţelele de energie electrică ar trebui să fie gratuită pentru toţi românii. Mai lipsesc însă normele care trebuie emise de ANRE.
Distribuitorii de energie electrică vor fi obligați să conecteze gratis clienții casnici la rețelele pe care le administrează, urmând să-și recupereze costurile de racordare din facturile consumatorilor, potrivit unei legi ce se va aplica începând din 19 decembrie. De fapt, această lege introduce obligația și pentru distribuitorii de energie electrică, după ce, în octombrie, racordarea la gaze a devenit gratuită pentru clienții finali casnici.
Legea prevede că “recuperarea costurilor de racordare, inclusiv proiectare, se realizează cu amortizare accelerată într-o perioadă de 5 ani, prin tarifele de distribuție, în conformitate cu reglementările ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – n. red.)”, potrivit AvocatNet.ro.
Așadar, pentru a se putea face gratuit racordarea clienților casnici la rețelele de curent electric, ANRE trebuie să emită, exact așa cum a făcut în cazul racordării la gaze, un set de norme, ce vor stabili exact pașii ce trebuie urmați.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *