Raed Arafat a spulberat speranțele românilor. Ce anunț a făcut secretarul de stat

Raed Arafat a declarat că noua tulpină de coronavirus, apărută în Marea Britanie, poate deveni predominantă în România. Secretarul de stat a continuat prin a menționa că în acest scenariu va fi imposibilă organizarea de concerte și festivaluri, la vară.

Anunțul nedorit făcut de Raed Arafat
Ce se va întâmpla la vară
Duminică, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că cei care sperau să meargă la concerte și festivaluri în vară trebuie să renunțe la idee pentru că noua variantă de coronavirus se va răspândi, cel mai probail, în toată țara. Oficialul român a subliniat că această nouă tulpină este mult mai cotagioasă.

Totodată, secretarul de stat nu înțelege cum de unii organizatori au anunțat deja vânzarea de bilete, în condițiile în care situația în care ne vom afla în vară este încă incertă.

Raed Arafat a făcut anunțul pe care nimeni nu dorea să-l audă

“Ştim că tulpina nouă poate deveni predominantă în România. Ştim că este mai agresivă, în termeni de contagiozitate. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi cu măsurile de reluare a activităţii.
S-a supărat pe mine cineva că am zis: ‘Atenţie, că nu e sigur că veţi putea organiza la vară concerte cu zeci de mii de oameni.’ Imediat a ieşit cineva de la Cluj să comenteze că Arafat nu se pricepe la industrie. Aşa e. Mă pricep mai mult la medicină. Au început să anunţe deja vânzarea de bilete. Şi noi nici nu ştim cum o să fie la vară. Şi o să ajungem la situaţia în care o să fie discuţii, o să fie scandal. ‘Cine o să-i despăgubească pe cei care au cumpărat bilete?’ ” a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Medicul știe că toți oamenii vor să afle cum vor sta lucrurile la vară, dar a explicat că este imposibil, momentan, să existe un răspuns în acest sens. Totuși, a dat asigurări că autoritățile vor face tot posibilul să păstreze un echilibru.

„Chiar dacă încep de pe acum, ar trebui să li se spună oamenilor că e pe riscul lor. Nimeni nu poate da un răspuns acum. Răspunsul depinde de cum evoluăm. S-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou.

Pe partea de concerte şi festivaluri mari, credeţi-mă că nu ştim (când vor putea fi reluate). Pe partea de industrie, încercăm să menţinem un echilibru: se redeschid restaurante, se închid dacă rata de infectare cerşte, se fac controale ca să se respecte regulile. Inclusiv cei din HoReCa ne spun: ‘mergeţi şi amendaţi-i pe cei care nu respectă regulile, pentru că nu vrem să fim forţaţi să închidem cu toţii’.”, a explicat acesta.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *