Răsturnare de situație în negocierile pentru formarea Guvernului. Cine ar putea fi pus premier

Răsturnare de situație în negocierile privind nou Guvern! Este posibil ca Ludovic Orban să redevină propunerea PNL pentru postul de prim ministru şi astfel să se renunţe la prima propunere a liberalilor, Florin Cîțu.
Potrivit unor surse din PNL, Orban desemnat din nou în funcția de premier este o variantă înaintată în cadrul negocierilor chiar de către USR-PLUS, iar UDMR ar susţine acestă propunere.
Cu toate acestea, Dacian Cioloş a transmis marți seara că “este nevoie de un nou început” în ceea ce priveşte viitorul prim ministru.
În această variantă, preşedinţia Camerei Deputaţilor ar reveni USR Plus, iar cea a Senatului către Partidul Naţional Liberal, care a avut marți seara o întrunire, pentru a stabili poziţia formaţiunii la următorele negocieri. Mai bine de două ore au dezbătut liderii PNL, la sediul din Modrogan, diverse scenarii în privința formării următorului Executiv.
Potrivit unor surse din cadrul discuțiilor, cei de la PNL iau în calcul o reîntoarcere a lui Ludovic Orban în fruntea Guvernului și ar renunța la propunerea inițială în persoana lui Florin Cîțu.

De altfel, așa ar urma să renunțe și la șefia Camerei Deputaților în favoarea USR-PLUS. Potrivit acelorași surse, cei de la PNL așteaptă ca cei de la USR PLUS să-și de acordul în această privință, mai ales că ei ar fi fost cei care ar fi venit cu varianta Orban premier la discuțiile din week-end

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *