RESTRICȚII LA CUMPĂRĂTURI DE SĂRBĂTORI!

Noi restricții o să fie impuse de sărbători. Argeșul este primul județ care impune reguli speciale la cumpărături în perioada sărbătorilor de iarnă. Măsurile luate sunt menite să limiteze aglomerația din magazine.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a stabilit vineri mai multe reguli pentru limitarea aglomerației în magazine. Astfel, autoritățile au impus un număr limitat de persoane aflate concomitent în magazin, au decis să se renunțe la coșurile de mână, iar la casele de marcat distanțat dintre oameni trebuie să fie de 2 metri.

„Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană, prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (adică suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat.
Acolo unde sunt disponibile cărucioare și/sau coșuri de cumpărături cu roți, se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. În același timp, numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile clienților va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, se arată în decizia CJSU Argeș.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *