ROMÂNIA A SCHIMBAT REGULILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ! CE S-A MODIFICAT

De pe 11 august, autoritățile vor aplica noi reguli de intrare pe teritoriul României. Iată ce se modifică.

Începând cu 11 august, ora 00:00, Spania a intrat pe lista galbenă a României, potrivit INSP.

Astfel, zborurile comerciale dintre cele două țări vor fi suspendate și, totodată, toți cei ce călătoresc din Spania spre România vor intra în carantină la domiciliu, pentru 14 zile.

Procedurile prevăd ca măsura de carantină să se aplice pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). 

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Vezi aici lista țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare pe 11 august, ora 00:00.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *