România intră într-un nou lockdown? Ce a răspuns Raed Arafat

Tot mai multe cazuri de la zi la zi, iar românii se întreabă dacă țara noastră va intra din nou în lockdown după explozia numărului de infectări de coronavirus. Ce a răspuns Raed Arafat

Situația în România nu e deloc bună, asta deoarece de la o zi la alta numărul cazurilor de coronavirus e din ce în ce mai mare, iar autoritățile au decis introducerea a noi restricții pentru limitarea creșterii.

Acum românii se întreabă dacă se va ajunge în situația în care țara noastră ar fi din nou în carantină totală, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut.

Raed Arafat a răspuns cu privire la acest lucru și susține că nu își dorește un nou lockdown pentru România, iar acest scenariu ar putea fi evitat dacă s-ar respecta toate măsurile impuse.

”La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situația. Din păcate, am văzut imagini chiar în weekend-ul trecut, la anumite cluburi care țineau festivități cu dansuri, la 2 dimineața, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”, a spus Raed Arafat.

Număr record de decese într-o singură zi

Ieri a fost o zi critică pentru România, asta deoarece s-au înregistrat peste 300 de decese într-o singură zi în ceea ce privește persoanele infectate cu virusul ucigaș din China.

Totodată, aproape 15.000 de oameni au fost depistați pozitiv cu virusul în doar 24 de ore, un nou record pentru țara noastră de la începutul pandemiei, din luna februarie a anului 2020.

laur