Romania, sub amenintarea restrictiilor. Carantina in mai multe localitati

Romania, sub restrictii. Incepand din data de 27 septembrie, in 31 de localitati din judetul Ilfov vor fi instituite restrictii. In trei dintre aceste localitati va fi instituita carantina de noapte pe tot parcursul saptamanii, in cinci localitati va fi carantina de noapte doar in weekend, iar in 23 de localitati devine obligatoriu certificatul verde COVID.

Masurile au fost decise duminica de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si au intrat in vigoare de luni, 27 septembrie, de la ora 10.00.

In Localitatile Bragadiru, Dobroesti si Mogosoaia, conform deciziei luate duminica de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, se instituie carantina de noapte in toate zilele saptamanii.

Rata de infectare in cele 3 localitati:

Bragadiru – 7,75/1000 locuitori

Restrictiile decise:

Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 20,00- 5,00, cu urmatoarele exceptii:

deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi
deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei; deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Masurile (carantina) nu se aplica persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si care fac dovada indeplinirii acestei conditii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hartie sau in format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

laur