S-a adoptat! Restricții draconice de luni. Magazinele se vor închide mult mai devreme și există o listă întreagă cu noi reguli

Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă din cauza virusului nemilos cu care ne confruntăm în prezent

Lucrurile au scăpat de sub control și numărul de persoane infectate și decedate este din ce în ce mai mare, motiv pentru care autoritățile au decis să ia restricții importante. Astfel, de luni, 25 octombrie, românii nevaccinați trebuie să respecte mai multe reguli.

Magazinele se vor închide la ora 20:00 și ieșirea din casă pe parcursul nopții este permisă doar cu adeverință sau legitimație de serviciu.

Președintele Klaus Iohannis a convocat ieri o ședință de urgență, în care a fost discutată situația din țara noastră. Președintele a anunțat că urmează să fie impuse mai multe restricții importante, menite să reducă numărul de infectări, majoritatea valabile pentru persoanele care nu s-au vaccinat.

Astfel, de luni, 25 octombrie, SURSE din politică spun că persoanele nevaccinate sau care nu au un motiv legitim nu vor mai putea ieși din casă după ora 21.00. Astfel, doar cei care fac dovada vaccinării și cei care au un motiv bine întemeiat, demonstrat pe baza unei declarații sau a unei adeverințe de angajator, vor putea circula pe străzi după acea oră.

O altă propunere ar fi ca accesul în instituțiile publice să se facă doar cu certificat verde. Astfel, pentru a merge, de exemplu, la primărie sau la poliție, trebuie să dovedim că suntem vaccinați, am trecut prin boală sau să prezentăm un test de covid.
De altfel, atât la stat, cât și la privat, angajații ar putea lucra alternativ – o parte într-un interval orar, iar cealaltă în altul, pentru a reduce cât mai multe interacțiune la locul de muncă, precum și aglomerația din mijloacele de transport în comun.

laur