S-a aflat! Cine e familia renumită din România care a pierit astăzi în accidentul aviatic din Italia:

Cine era pilotul român al avionului prabușit în Italia. Acesta a murit duminică în accidentul aviatic alături de soția sa. 

Cine era pilotul român al avionului prabușit în Italia. Ion Țiriac declara că este cel mai bogat român

Pilotul român al avionului prabușit în Italia a fost Dan Petrescu, multimilionarul despre care Ion Țiriac declara că este cu adevărat cel mai bogat dintre români. Afaceristul era împreună cu fiul său, iar în aeronavă se mai afla și soția sa, ei călătorind spre Olbia, Sardinia, acolo unde aveau o casă. Toți au murit duminică în accidentul aviatic de la Milano. Potrivit unor surse Gândul.ro, Petrescu își făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare.

Pe lângă familie, în aparatul de zbor se mai afla încă un cuplu alaturi de copilul lor, pe care tocmai il crestinase. Avionul fusese achiziționat de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București. Dan Petrescu ar fi fost deținătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.

Aeronava decolase de pe aeroportul Linate și se îndrepta spre Sardinia. Presa italiană mai scrie că pilotul era de cetățenie română, dar unele publicații spun că acesta era german. În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului. Până la această oră, autoritățile române nu au emis nicio reacție cu privire la accidentul aviatic.

Toate persoanele de la bord au murit

Avionul decolase din Milano duminică, la ora 13:03 cu destinația în Italia, iar la scurt timp, 13:12, s-a prăbușit. Avionul a plecat din România pe 30 septembrie. Din primele informații, avionul de mici dimensiuni, cu 6 locuri, s-ar fi lovit de o clădire. Niciun pasager nu a supraviețuit. Pilotul, care era de origine română, dar și copilotul au murit și ei. Locuitorii spun că au auzit o bubuitură puternică și apoi au auzit o explozie. Flăcările au cuprins imediat clădirea cu două etaje.

Aeronava plecase de pe aeroportul privat Linate spre Sardinia și s-a prăbușit la scurt timp după ora 14.00 (ora României) în zona Marignano peste o clădire aflată în curs de renovare. Martori spun ca aeronava: „Avea un motor în flăcări, s-a prăbușit”.

Din păcate nu există supraviețuitori: cei 7 pasageri (inclusiv un copil) și pilotul, de naționalitate română, au murit. Conform informațiilor preliminare, pasagerii ar putea fi francezi. La fața locului numeroase echipaje de pompieri, 118, polițiști și carabinieri. Salvatorii au descris imagini îngrozitoare de pe locul dezastrului.

laur