S-a dat legea! Românii vor primi 400 de lei de persoană!

Angajații vor primi bani de la stat în 2021. Ce condiții trebuie să îndeplinească?

In articol:
Bani de la stat pentru angajați
Angajatorii vor putea acoperi facturile la utilități pentru angajați, dat fiind faptul că vor primi 400 de lei de la stat pentru aceștia. Sumele nu vor fi impozabile, iar documentele justificatoare nu vor fi necesare.

Bani de la stat pentru angajați
Legea 296/2020 prevede că angajații care lucrează în regim de telemuncă vor putea primi 400 de lei pentru a-și plăti facturile la utilități.

Legea prevede ca angajatul își poate cumpăra și materiale care îl pot ajuta în munca prestată. Angajatorii vor putea oferi bani angajaților fără ca aceștia să ofere documente justificatoare.

(2¹) Cheltuielile suportate de angajator aferente activității în regim de telemuncă pentru salariații care desfășoară activitatea în acest regim, potrivit legii, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Punctul 40 din Legea 296/2020 prevede că la articolul 76 din Codul Fiscal, alineatul (4), după litera v) se introduce litera w), cu următorul cuprins:

Art. 76 din Codul Fiscal: definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

w) sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative.

Art. 142 din Codul Fiscal – venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale:

w) sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și echipamente de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *