S-a infectat cu noul virus după ce a manipulat carne congelată adusă din Germania

Un bărbat din China care era angajat în cadrul unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost a testat pozitiv cu noul coronavirus, duminică, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania, potrivit autoritățile sanitare locale, citate de DPA.

Bărbatul, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de WeChat al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin. Autorităţile testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia.

Alte 8 persoane au fost plasate în carantină după ce au luat contact cu bărbatul

Ziarul Global Times a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie. S-a presupus faptul că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven.

Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost de asemenea testat pozitiv cu noul coronavirus, conform informațiilor date de către oficiali.

În China, toată activitatea economică a revenit la normal, deoarece numărul de cazuri COVID-19 este unul mic

Potrivit guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc normal. Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă. Totodată, China a dat vina şi anterior pentru infectări pe alimentele congelate importate din străinătate.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *