S-a stins o mare voce a României… Drum lin spre îngeri, odihnă veșnică :

Chiar dacă tu” şi ”Arlechino” vă sună cunoscute? Aceste melodii au făcut valuri în perioada comunistă, fiind cunoscute până în ziua de astăzi. Din păcate, vești triste pentru fanii lui Dorin Anastasiu. Interpretul s-a stins din viață astăzi, însă muzica lui va dăinui pe veci.

Dorin Anastasiu, un iubit cântăreț român, s-a stins din viață. Artistul avea 78 de ani și era un fost câștigător al trofeului Cerbul de Aur.

Dorin Anastasiu a câștigat acest prestigios premiu alături de Angela Similea, trofeul “Cerbul de argint”.

Artistul a lansat cunoscutele melodii “Nu pleca”, împreună cu Mihaela Runceanu, și “Într-un oraș, într-un tramvai”. A participat și la “Zilele culturii române” în Polonia, alături de artişti precum Constanţa Cîmpeanu, Irina Loghin şi Corina Chiriac.

S-a stins o mare voce a României

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943
Pe lângă cariera de artist, Dorin Anastasiu a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit o carieră muzicală.

“Nu stiu daca sunt un om fericit. Sunt un om impacat cu sine, pentru moment. N-am trecut degeaba prin viata, dar ar mai fi loc de mai bune sau mai multe. Azi nu se mai poarta modestia. Trebuie sa fii foarte obraznic. Poate ca este si vina mea. Daca as fi abordat alta maniera…”.

Artistul Dorin Anastasiu a lăsat în urmă 2 copii și o soție iubitoare, Doina Anastasiu, fostă regizoare de montaj la TVR.

A iubit muzica până în ultimele clipe ale vieții și nu a încetat să cânte nici după vârsta de 75 de ani, stingându-se la 78 de ani.

laur