SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN VREME DE PANDEMIE! SE VOR ORGANIZA TÂRGURI DE CRĂCIUN ÎN ACEST AN? RĂSPUNSUL OFERIT DE KLAUS IOHANNIS

Anul acesta sărbătorile de iarnă sunt umbrite de virusul care a făcut ravagii în toată lumea. Deși oamenii are vrea să se bucure de toate tradițiile corespunzătoarea, pandemia o să schimbe anumite obiceiuri. În ceea ce privește târgurile de Crăciun, Klaus Iohannis a declarat că organizarea acestora este „imposibilă şi inoportună”.

În acest an, târgurile de Crăciun o să lipsească românilor. Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect și a declarat că organizarea unor astfel de evenimente nu este indicată, reprezentând un risc multe prea mare.

După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni,citat de Agerpres.

Sărbători de iarnă în pandemie

Klaus Iohannis a mai declarat că anul acesta nu se vor putea organiza petreceri şi, probabil, nici excursii, având în vedere numărul ridicat de noi cazuri de îmbolnăvire care se înregistrează zilnic.

Sărbătorile vor avea loc, aşa cum au loc în fiecare an, fiindcă sunt sărbătorile noastre. Însă, în acest an, vor fi sub semnul pandemiei, asta însemnând că vor trebui respectate toate măsurile care la momentul respectiv sunt în vigoare şi, cu siguranţă, marile petreceri nu vor putea să aibă loc de această dată, cum foarte multe excursii, probabil, nu vor putea fi organizate. Dar Crăciunul vine şi aşa”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, la Craiova, primarul a anunţat luni, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că primăria a început organizarea Târgului de Crăciun.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.