SCANDALUL „AMOR ÎN SECȚIA DE LA ATI” S-A TERMINAT. CE DECIZIE A LUAT COMISIA DE DISCIPLINĂ

Scandalul poveştii de amor dintre o asistentă medicală şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a sfârșit fără urmări, după ce o comisie de disciplină a strâns, timp de două săptămâni, probe de pe camerele video din spital, precum și declarații ale angajaților unității sanitare.
Raportul finalizat vineri, 27 noiembrie, arată că nu se poate vorbi despre un caz concret de întreţinere a unor relaţii intime în incinta spitalului. Astfel, fapta incriminată nu există, iar cele două cadre medicale nu vor avea de suportat consecinţe, scriu jurnaliștii de la Impact.ro.
Explicațiile reprezentanților spitalului
Economistul Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a precizat pentru sursa amintită mai sus că îşi însuşeşte punctul de vedere al raportului care, de altfel, ‘‘va fi publicat în scurt timp‘‘ şi pe site-ul spitalului.
Potrivit delaraţiilor acestuia, cei doi, asistenta medicală şi doctorul, s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei de anchetă a spitalului în prezenţa unui avocat. Şi medicul, şi asistenta, au precizat că refuză să răspundă la întrebări legate de acest subiect, întrucât cazul se bazează pe o reclamaţie anonimă.
La rândul lor, colegii din secţia ATI, acolo unde s-ar fi consumat posibila partidă de amor semnalată de presă, au declarat în faţa comisiei că nu au sesizat nereguli de acest gen, pe durata perioadelor de serviciu efectuate în ultimele săptămâni.
„Personal, refuz să cred că lucrul incriminat ar fi avut loc”, a mai precizat Dumitru Vienescu, care a adăugat că nu a primit niciun fel de telefon sau alt gen de mesaj pe tema incriminatului raport sexual, care să fi venit din partea unei terţe părţi, dat fiind că medicul în cauză este căsătorit.
Medicul, detașat la Târgu Jiu
Oficialul spitalului a mai spus că medicul în cauză este detaşat la Târgu Jiu prin Ordin de ministru, dată fiind lipsa cadrelor medicale de specialitate, începând cu 18 noiembrie, urmând ca la mijlocul lui decembrie să se întoarcă acasă. La rândul ei, asistenta medicală e de cinci ani angajată a spitalului.
„O tură de serviciu în secţia ATI a spitalului nostru include permanent prezenţa a patru, cinci persoane calificate, dintre care cel puţin una este medicul de gardă. Nu văd cum o asemenea posibilă faptă s-ar fi putut consuma pe durata unei gărzi, vă spun cu toată sinceritatea”, a mai declarat Dumitru Vienescu, cel care asigură managementul spitalului din noiembrie 2019, fiind însă angajat al acestuia din 1998.
Ce s-a întâmplat
„În perioada 19 – 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu colega noastră, (…), asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este că, colega noastră, în perioada respectivă, a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din 23.10.2020.
Şi acum vine partea cea mai gravă: În data de 26.10.2020, deşi doctorul (…) a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru (…), a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşind să se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multe cazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri”, se mai arată în sesizarea nesemnată care a fost trimisă conducerii spitalului şi Ministerului Sănătăţii.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *