Schimbari majore la inmatriculare si radiere!

Vesti bune pentru soferi. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat simplificarea procedurilor pentru inmatricularea si radierea vehiculelor.

Marcel Vela va semna in cursul zilei de astazi ordinul de ministru care va eficientiza procedura de inmatriculare a autovehiculelor. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa de la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Procedura de inmatriculare, simplificate

„Astazi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care inmatricularea vehiculelor sa poata sa fie facuta intr-un mod mai eficient, mai simplu, astfel incat cetatenii sa nu mai fie pusi in situatia in care pierd timpul, stau la cozi in zone aglomerate, mai ales in acesta perioada delicata din punct de vedere sanitar”, a spus Vela.

Asadar, toti dealerii de autoturisme, inclusiv producatorii, vor putea inmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

„Prin acest ordin, toti dealerii de autoturisme, de autovehicule din Romania, inclusiv producatorii, cei trei mari producatori – Dacia, Renault si Ford – vor avea posibilitatea sa inmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumparatorul il incheie cu vanzatorul”, a declarat Marcel Vela in cadrul conferintei de presa.

Radierea va putea fi facuta digital

Totodata, ministrul a precizat ca radierea, obtinerea autorizatiei provizorii de circulatie sau obtinerea unui duplicat al actului de inmatriculare vor putea fi facute tot digital.

„Producatorii pot obtine o autorizatie de circulatie pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce in viitor”, a mai spus Vela.

Pe langa simplificarea procedurilor, se va proceda la descentralizarea serviciilor de obtinere a permiselor si inmatriculare a vehiculelor unde exista distante mari intre resedinta de judet si cetateni.

Drept urmare, cetatenii nu vor mai fi nevoiti sa mearga la sediul de inmatriculari auto din judet, ci vor fi infiintate mai multe puncte de lucru in judet.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *