Școli și magazine închise până pe 10 ianuarie. Unde se vor aplica restricțiile?

Pentru că în multe state criza provocată de noul coronavirus se agravează, autoritățile au decis să impună restricții severe pentru a ține sub control situația. Unde ar putea fi închise școlile și magazinele până pe 10 ianuarie?

Se apropie sărbătorile de iarnă și dacă multe țări au hotărât să mai relaxeze restricțiile în această perioadă, altele au adoptat măsuri dure pentru a preveni înmulțirea numărului de cazuri noi de coronavirus.

Un nou proiect de restricții severe. Ce s-ar putea întâmpla în Germania până pe 10 ianuarie?

Germania este pe lista țărilor puternic afectate de noul coronavirus. Datele oficiale arată că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 1.320.716 în Germania, iar cel al deceselor 21.787, lucru care îi îngrijorează pe reprezentanții autorităților, potrivit digi24.ro .

Având în vedere situația actuală, autoritățile din Germania intenționează să adopte un proiect prin care majoritatea magazinelor, dar și școlile să se închidă până pe data de 10 ianuarie. Măsurile ar urma să intre în vigoare în această săptămână, mai exact în cursul zilei de miercuri, acestea fiind gândite pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Se pare că Angela Merkel a avut o întâlnire cu conducătorii landurilor și a subliniat încă o dată importanța impunerii unor măsuri mult mai stricte în perioada următoare pentru a ține sub control pandemia de coronavirus și a preveni agravarea situației. Astfel, până pe data de 10 ianuarie ar urma ca doar magazinele esențiale să rămână deschise, mai exact supermarketurile și farmaciile, se va permite funcționarea băncilor, iar școlile vor rămâne închise. În plus, angajatorilor li se va cere să le permită angajaților să lucreze de acasă, totul pentru a evita cât mai mult contactul fizic dintre persoane.

Deși mai este foarte puțin până de Crăciun și Revelion, autoritățile din Germania nu își propun relaxarea restricțiilor, având în vedere că numărul de cazuri noi de coronavirus este în creștere. În acest context, vânzarea artificiilor va fi interzisă, dar și petrecerile, astfel că sărbătorile de iarnă vor arăta complet diferit în acest an și în Germania.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *