SCRISOARE EMOȚIONANTĂ! CE I-A SCRIS UN BĂIEȚEL DE OPT ANI LUI MOȘ CĂRĂCIUN.

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar toți copiii încep să își pregătească scrisorile pentru Moș Crăciun. Așa a făcut și Matei, un băiețel de opt, care speră că în acest an Moșul nu o să îl mai uite, așa cum s-a mai întâmplat.
Cu speranță, Matei și-a pus dorințele pe hârtie și l-a rugat pe Moș Crăciun ca în anul acesta să treacă și pe la el, mai ales că a fost cuminte. Băiețelul nu a fost foarte pretențios a cerut doar niște biscuiți, câteva portocale pentru bunica și un os „ca la televizor” pentru Bobiță, câinele familiei.

„Dragă Moş Crăciun, Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îl uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. Mulţumesc, Cu drag, Matei”, este scrisoarea scrisă de Matei.
Scrisoarea băiețelului a fost făcută publică de Nicoleta Ioniţă, preşedinta Asociaţiei Give & Help din Târgoviște, în speranța că oamenii se vor gândi la Matei și îl vor ajuta. Potrivit acesteia, Matei vine dintr-o familie cu probleme. Mama lui se chinuie să îl crească după ce a reușit să iasă dintr-o relație cu un bărbat abuziv.
Un tată dependent de jocurile de noroc
Se pare că familia lui Matei a trecut prin niște probleme. Mama băiețelului era singura care aducea bani în casă, din salariul de vânzătoare la supermarket. Puținii bani erau însă cheltuiți de fostul său soț la jocurile de noroc. Când nu a mai suportat situația, a mers la autorităţi să îl reclame pe bărbat, iar în urmă cu două săptămâni a obţinut un ordin de restricţie asupra soţului, potrivit Adevărul.
Femeia a reușit să se despartă de cel care i-a făcut viața grea. S-a mutat și a renunțat la fostul loc de muncă pentru că se temea ca fostul soț să nu o găsească.

„Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun
Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători”, a spus Nicoleta Ioniţă despre cazul lui Matei.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.