Se cere lockdown si se anunta suspendarea medicilor

Prof. dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, anunta suspendarea medicilor care raspandesc informatii false la televizor.

Medicul spune ca singurele masuri care pot salva situatia sunt inchiderea totala a activitatilor, pe modelul lockdown si vaccinarea.

Suntem intr-o situatie dramatica, un moment foarte-foarte greu pentru existenta noastra. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de incredere in mesajul nostru, al medicilor. Deja tara noastra este un exemplu negativ la nivel international prin comparatie cu tarile unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face fata cazurilor noi.

Avem un numar foarte mare de decese evitabile. Resursa umana, corpul medical, este sub o presiune uriasa. Suntem obositi, suntem coplesiti. Tratam pacienti in corturi, in containere. Ce avem de facut? In primul rand sa oprim transmiterea infectiei. Probabil, inchiderea completa a activitatilor, pe modelul lockdown-ului care a fost anul trecut si cu respectarea stricta a normelor sanitare. Si bineinteles, vaccinare, vaccinare, vaccinare”, a declarat Daniel Coriu la Antena 3.

„Ca medic si ca presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (CMR), analizand si vazand situatia dramatica a pandemiei din Romania, voi sustine din acest moment cu toata taria, sanctionarea oricarui medic prin suspendarea exercitarii profesiei, daca medicul prezinta in spatiul public teorii care nu sunt validate stiintific, iar prin informatiile transmise poate duce in eroare populatia in privinta starii de sanatate si periclita sanatatea publica

laur