Se clatina scaunul lui Clotilde Armand. Se renumara voturile de la locale la Primaria Sectorului 1.

Noi vesti apar in legatura cu alegile locale. Astfel, s-a decis renumarea voturilor de la alegerile de primar de la Sectorul 1. Se pare ca justitia are dubii ca acolo s-a comis o frauda.

Procurorul Sorin Iasinovschi de la Sectia Speciala pentru investigarea magistratilor (SIIJ) a dispus printr-o ordonanta de delegare ca sa se renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucuresti, castigate de Clotilde Armand (USR) in detrimentul lui Dan Tudorache (PSD).

Se renumara voturile la Primaria Sectorului 1

„Din ce am inteles din ordonanta procurorilor, acestia au decis renumararea integrala a voturilor ca urmare a inadvertentelor incarcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la inceput. Urmeaza sa fie renumarat fiecare vot din fiecare sac. Va dau un exemplu: la o sectie lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 si 900 la primarul capitalei.

In cele din urma, finalitatea probabil ca va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua si masuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Dragan la Realitatea PLUS.

Acesta a spus ca procedura va dura aproximativ doua-trei saptamani si este o premiera in Romania.

Imediat dupa inchiderea urnelor, PSD a cerut anularea alegerilor

Imediat dupa inchiderea urnelor, PSD a cerut anularea alegerilor aducand ca argument imagini in care, social democratii spun ca ar aparea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Filmarile au fost prezentate de presa, in acele zile.

Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune ca nu a existat nicio frauda si ca in imaginile prezentate apare si presedintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprancu Nicolae. Politia a declansat la acea ora, cercetari in acest caz. Jandarmeria a transmis ca incaperea cu sacii de vot a fost desigilata la cererea presedintelui BES S1.

Dan Tudorache, fostul primar la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat ca dupa ce a urmarit imaginile aparute din incaperea in care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului si reluarea alegerilor.

El a spus, la acea data, ca se afla la o diferenta de „1003 sau 1004 voturi” de contracandidata Clotilde Armand, dar ca au fost nereguli mari.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *