Se închid staţiunile de la munte? Măsuri de urgenţă, adoptate în urmă cu puţin timp

Autoritățile din Sinaia s-au văzut nevoite să adopte măsuri de urgență după valul de oameni venit în stațiune. Deschiderea pârtiilor de ski din Sinaia a atras foarte mulți turiști. Sute de persoane au stat la coadă încă de la primele ore ale dimineții pentru a reuși să urce în telegondolă.
Primarul Vlad Oprea a cerut ca numărul jandarmilor, al jandarmilor montani și al polițiștilor să fie suplimentat, astfel încât măsurile sanitare să fie respectate de oamenii prezenți sâmbătă la Cota 1000, 1400, 2000, în Valea Soarelui şi Valea Dorului.

Autoritățile din Sinaia, măsuri de urgență
Totodată, s-a decis ca operatorii de cablu să delimiteze culoarele de trafic montan prin montarea de garduri și parapeți. Și, de asemenea, vor fi difuzate la fiecare 15 minute mesaje prin care publicul să fie informat despre măsurile pe care trebuie să le respecte: distanțarea socială și purtarea măștii de protecție.
„S-a decis, începând cu data de 21 decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar și crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecția străzilor Drum Nou Cota 1400 și Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sărbătorilor iar numărul locurilor de parcare va crește.
De asemenea, toți operatorii pe cablu vor fi obligați să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri și parapeți, dar și să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanțare și mască.
Ca măsură suplimentară se pregătește un Proiect de Hotărâre a Consilului Local Sinaia prin care forțele de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancțiuni acelora care nu respectă regulile de funcționare ale domeniului schiabil.” , arată un comunicat al Primăriei Sinaia.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *