Se închide țara din nou! Tocmai s-a anunțat încă un lockdown chiar după Crăciun

Premierul țării a anunțat noi măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, chiar după Crăciun.

In articol:
Lockdown total în Israel de pe 27 decembrie
Vești cumplite! Se închide țara din nou, chiar după Crăciun. După ce au fost confirmate patru cazuri cu noua tulpină de coronavirus, Israel a luat decizia dificilă de a închide țara din nou pentru a evita răspândirea bolii.

Autoritățile din Israel au anunţat joi al treilea lockdown în mai puţin de două săptămâni pentru a stopa o creşterea infecţiilor cu noul coronavirus, la câteva zile după lansarea campaniei de vaccinare la nivel naţional, scrie AFP.

Lockdown total în Israel de pe 27 decembrie
Miercuri, ministrul Sănătăţii a confirmat de altfel patru cazuri cu noua tulpină a virusului apărută în Marea Britanie.

„Un lockdown general va fi impus începând de duminică, 27 decembrie, la ora 17.00 (15.00 GMT) pentru două săptămâni”, a indicat biroul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat, scrie news.ro.
Noua tulpină a COVID-19 apărută în Marea Britanie pare a fi cu 70% mai contagioasă decât cea precedentă, astfel că autoritățile iau măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea acesteia.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: “Cu toții ne dorim…”

În cazul în care numărul de noi cazuri scade sub 1000, această măsură va putea fi reînnoită pentru două săptămâni, a adăugat premierul Benjamin Netanyahu.

Printre măsurile impuse de autoritățile din Israel, se află următoarele:

-Israelienii nu se vor putea deplasa la mai mult de un kilometru distanță de domiciliul lor și cea mai mare parte din centrele comerciale vor fi închise, cu excepția livrărilor.

Citeste si: Noi restricții în supermarket-urile din Tulcea din cauza pandemiei de coronavirus

-Vor fi interzise reuniunile cu mai mult de 10 persoane în interior și cu mai mult de 20 de persoane în exterior.

Israelul a înregistrat până în prezent 385.022 de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 3.150 decese, la o populaţie de 9 milioane de locuitori.

Statul evreu a lansat luni campania de vaccinare și a decis să înăsprească măsurile sanitare, impunând carantină obligatorie pentru toți cei sosiți în țară.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *