Se schimbă legea de la 1 ianuarie! Iată ce obligații noi vor avea românii, pentru a nu risca amenzi colosale

O nouă lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar românii vor fi obligați să îndeplinească anumite condiții, pentru a evita amenzi colosale.


In articol:


Parlamentarii au decis ca o nouă lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021 și vizați sunt atât oamenii de rând, cât și intreprinzătorii activităților comerciale. Cine nu va duce la bun sfârșit activitățile care vor deveni obligatorii, va plăti amenzi începând de la 400 de lei.

Potrivit noii legi, românii vor fi obligați să sorteze deșeurile, pentru a nu fi amendați. Deșeurile biodegradabile, așa cum sunt fructele și legumele alterate se vor arunca separat. Potrivit Digi24, parlamentarii au introdus legea conform căreia în gospodării și în cazul activităților intreprinse de societăți comerciale fructele, resturile de fructe, legumele și resturile de legume sau resturile alimentare să fie sortate și aruncate separat, la fel ca în cazul hârtiei și plasticului.

Astfel, deșeurile menționate anterior nu se vor mai arunca în același contaier cu resturile de carne, spre exemplu, iar societățile de salubrizare vor prelua deșeurile și le vor transforma în îngrășămând pentru agricultură.

Potrivit autorităților, amenda minimă va fi 400 de RON în cazul gospodăriilor cetățenilor de rând, iar societățile comerciale vor scoate din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 20.000 de lei.

La nivelul întregului proiect de lege există lacune imense, pentru că reprezentanții firmelor de salubritate au declarat că legea nu este aplicabilă în nici măcar o regiune din România, din cauza lipsei desăvârșite a stațiilor de compostare pentru deșeurile biodegradabile.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.