Şoc în showbiz! Vaccinul anti-COVID a mai făcut o victimă. Vedeta de 39 de ani a murit după prima doză. Ce vaccin făcuse

Stephanie Dubois, un model britanic în vârstă de 39 de ani, a murit în Cipru din cauza unui cheag de sânge apărut după ce și-a făcut vaccinul AstraZeneca. Prietenii și colegii acesteia au ajutat la identificarea sa. Tânără a suferit o hemoragie cerebrală și a intrat în comă.

Duminică a fost declarat decesul într-un spital din Cipru.

Stephanie Dubois a murit după prima doză a vaccinului AstraZeneca

Înainte de a se interna, modelul britanic a scris pe rețelele de socializare faptul că se simte rău după ce și-a făcut prima doză de vaccin anti-Covid, cu serul AstraZeneca.

În ziua de 14 mai, pe contul acesteia de Facebook, Stephanie a spus că s-a trezit „tremurând toată”, cu dureri de articulaţii, ameţeli, dureri de cap şi dificultăţi de respiraţie. După toate acestea, Dubois a fost internată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia prezentând simptome de formare a unor cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să desfăşoare propria anchetă, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei serviciilor de sănătate din Cipru, Charalambos Charilaou. Autorităţile cipriote anchetează în prezent patru cazuri de tromboză – trei la pacienţi care au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul vaccinat cu o primă doză de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech.

Cei care s-au vaccinat cu prima doză a serului de la Astrazeneca este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne: dificultățile de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață. Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte părți decât la locul injecției.

Vaccinarea cu AstraZeneca, campanie dezastruoasă la Iași!

Tot mai multe persoane au refuzat să se imunizeze cu acest ser din cauza controverselor iscate în luna martie 2021, când vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată în România pentru cel puțin trei săptămâni.

La Centrul2P Batalionul 151 Infanterie Războieni, unul dintre cele două centre de vaccinare împotriva COVID-19 din Iași, în 5 luni, doar 80 de persoane s-au imunizat cu acest ser.

„Centrul este deschis din luna ianuarie 2021 și până în prezent am reușit să vaccinăm 2.158 de persoane, din care cele mai multe cu serul Pfizer. Foarte puține persoane s-au vaccinat cu AstraZeneca. La început nu am avut nicio persoană doritoare să se imunizeze cu AstraZeneca, deoarece erau foarte speriați de ce auzeau la televizor. Dozele au rămas în frigidere.

Din numărul total de persoane vaccinate în cadrul centrului nostru, aproximativ 80 au fost imunizate cu serul mult controversat. Ne străduim să nu risipim dozele pe care le avem”, a declarat Oana Alexa, medic coordonator la Centrul2P Batalionul 151 Infanterie Războieni.

laur