Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: “Cu toții ne dorim…”

Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre posibilitatea ca școlile să se redeschidă. Ce a declarat noul Ministru al Educației.

In articol:
Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor
Burse mărite pentru elevi și studenți
În timpul audierilor din Parlament de astăzi, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre posibilitatea ca elevii să se reîntoarcă la școală.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor
În situația în care pandemia de coronavirus va putea fi controlată, școlile se vor redeschide, conform declarațiilor lui Sorin Cîmpeanu.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”, precizează Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a fost răspunsul lui Sorin Cîmpeanu.

Burse mărite pentru elevi și studenți
„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună. Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

La audierile din Parlament de astăzi, Sorin Cîmpeanu a primit aviz pozitiv. Au existat 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.

Sorin Cîmpeanu a declarat că în cazul în care nu va putea realiza tot ceea ce a promis, îi va ceda locul cuiva mai competent, care va putea prelua frâiele în așa fel încât totul să meargă conform planului.

Din cauza pandemiei de coronavirus, elevii au trebuit să recurgă la școala online, fără prezență fizică în niciuna din instituții.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *