Specialiștii ANM anunță când vor mai începe și ploile, care ar putea domoli valul de căldură

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni și spun că România nu scapă de caniculă până la începutul lunii august. Se așteaptă mai puțină ploaie decât de obicei în primele 2 săptămâni, dar ulterior se va intra într-un regim pluviometric normal. Din acest motiv, spre finalul lunii iulie sunt așteptate ploi care ar mai putea domoli ușor valul de căldură.

Săptămâna 8 – 15 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile nord-vestice și sudvestice.

Săptămâna 29 iulie – 5 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

laur