Stare de URGENȚĂ de săptămâna asta? Anunțul care zguduie România din temelii

Situația epidemiologică din România nu este deloc bună, astfel specialiștii sunt de părere că impunerea stării de urgență ar fi cea mai bună soluți pentru a reduce numărul infectărilor și al deceselor.

Cunoscutul cercetător Octavian Juma trage un semnal de alarmă după ce autoritățile au raportat ultimele date oficiale despre situația epidemiologică din România. Acesta este de părere că autoritățile trebuie să ia măsuri drastice pentru a reduce răspândirea virusului care face ravagii de câteva saptămâni.

Specialistul se întreabă până când unitățile de învățământ vor mai rămâne deschise, precizând că închiderea școlilor este prețul pentru salvare a milioane de vieți.
Sunt imperative niște măsuri de limitare a circulației virusului, care sunt total ignorate.

(…) Până când ținem școlile deschise? Nu este mai simplu să începem să închidem lucrurile care alimentează pandemia, ținând incidența sub 3 la mie? Ăsta este prețul! Am vrut să ținem lucrurile relaxate și deschise cu orice preț. Ăsta e prețul! Prețul este închiderea școlilor, dacă nu le închidem prețul va fi internarea unui număr tot mai mare de minori în spitale.

Ne permitem asta? Ne permitem infectările? Ăsta e singurul lucru pe care ni-l permitem în această pandemie?

Întreb și eu, că altceva nu văd, decât că nu ne permitem nimic altceva decât să lăsăm numărul de infectări și să se umplem spitalele. Dacă ăsta e singurul lucru pe care ni-l putem permite în continuarea, evident, înseamnă că noi ca națiune ne permitem inclusiv această decizie: că vom lăsa valul să evolueze liber, fără nicio măsură de restricție!”, a

declarat Octavian Jurma.
Octavian Juma a mai precizat ca singura soluție pentru a reduce numărul infectărilor ar fi impunerea carantinei naționale și introducerea stării de urgență, începând cu această săptămână.

În situația în care autoritățile nu vor lua măsuri, medicul susține că vom putea trece chiar și de 20.000

de infectări pe zi. Acesta a mai precizat că mulți dintre oficiali nu înțeleg rostul importanța acestor măsuri de relaxare și urmările pe care le vor avea.

”La această oră, singurul lucru care ar putea preveni 20.000 de cazuri ar fi o carantină națională și inducerea stării de urgență săptămâna asta! Săptămâna asta, pentru că orice măsură pe care o luăm durează 14 zile până când se întâmplă! Deși 15.000 de cazuri sunt inevitabile. 20.000 de cazuri poate, însă dacă nu luăm măsuri în această săptămână, vom ajunge la 20.000 de cazuri
Nu știm cât de sus se poate duce pandemia, pentru că niciodată, nicio țară nu a îndrăznit să lase pandemia să evolueze liber cum facem noi! Asumat politic cu orice preț. Am auzit asta în repetate rânduri din gura unor politicieni care cred că nu înțeleg despre ce vorbesc și nu înțeleg care e prețul pe care-l vom plăti atunci când ei spun că vor ține relaxată și deschisă țara cu orice preț”, a mai preziat acesta.

laur