Statul dă bani! Cine poate primi până la 800.000 de euro?!
Antreprenorii HoReCa vor respira ușurați după multe luni în care afacerile le-au fost ruinate de pandemie. Mii de români vor primi bani de la stat.
In articol:
Antreprenorii HoReCa vor primi bani de la stat
Bani de la stat pentru activități independente
Mii de români vor primi bani de la stat pentru a-și salva afacerile care au ajuns la sapă de lemn din cauza pandemiei de COVID-19. Antreprenorii HoReCa pot primi până la 800.000 de euro. Ce condiții trebuie îndeplinite?
Antreprenorii HoReCa vor primi bani de la stat
Antreprenorii care vor beneficia de banii primiți de la stat vor avea multe alte privilegii și asta din cauză că pandemia de COVID-19 le-a afectat pe deplin afacerile.
Un antreprenor poate ajunge la o sumă de 800.000 de euro pentru a-și putea salva afacerea, dar și de scutirea impozitului până la sfârșitul lunii martie. De asemenea, statul mai oferă și 20% din pierderile înregistrate sub formă de granturi, comparativ cu 2019.
Aproximativ 73.000 de agenți economici vor avea parte de acest ajutor de la stat, conform estimărilor făcute de Guvern.
Cele mai multe pierderi din industria HoReCa s-au înregistrat în cazul restaurantelor, dat fiind faptul că a fost raportată o scădere a cifrei de afaceri de până la 40,5%.
De asemenea, domeniul hotelier a avut pierderi de până la două treimi, comparativ cu 2019.
Reprezentanții HoReCa au anunțat că din cauza pandemiei de COVID-19 au fost nevoiți să concedieze aproximativ 70.000 de angajați. Aproximativ 4,2% din populația României lucra în acest domeniu.
Cât despre agențiile de tursim, acestea au avut pierderi de până la 70% din cifra de afaceri, din cauza pandemiei de COVID-19.
Mai multe restaurante și hoteluri din România continuă să rămână închise, dat fiind faptul că pandemia nu s-a sfârșit.
Bani de la stat pentru activități independente
„Aceasta este, practic, o schemă de ajutor de stat umbrelă, care vizează cinci măsuri, iar beneficiari eligibili sunt entităţi de drept privat (…) organizaţii neguvernamentale, societăţi comerciale, atât IMM-uri cât şi întreprinderi mari, care au desfăşurat activităţi în ultimii doi ani, conform raportului de activitate asumat de reprezentantul legal al solicitantului, în unul dintre următoarele domenii culturale: artele spectacolului – teatru, muzică, dans; artele vizuale – pictură, sculptură, film, fotografie; patrimoniu – carte, audiovizual sau educaţie culturală.” a declarat Bogdan Gheorghiu.