Știrea momentului: CUTREMUR MARE! Anunțul de ultimă oră al seismologilor

Cel puţin șapte oameni şi-au pierdut viaţa şi și sute de oameni sunt răniți după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit insula indoneziană Sulawesi,

Cutremur puternic în Indonezia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului de 6,2 grade din insula Sulawesi. Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 19.18 GMT).

Citeste si: Un nou cutremur de magnitudine importantă în România

Cutremur Indonezia. Clădiri prăbușite, inclusiv un hotel
Cutremur Indonezia. Mai multe clădiri, printre care hoteluri şi sediul guvernatorului, au suferit importante pagube la Mamuju, capitala provinciei Sulawesi de Vest, cu circa 110.000 de locuitori.

Cutremurul s-a simțit puternic timp de 7 secunde, dar nu a fost emisă o alertă de tsunami. Mii de oameni au fugit din casele lor pentru a se pune la adăpost.

Cutremurul a avut loc vineri dimineață, imediat după ora 01:00, ora locală, afectând cel puțin 60 de case, a spus agenția de presă nnațională. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel.

Cutremur cu 1200 de morți în Sulawesi, în 2018
Un alt cutremur devastator a avut în Indonezia în 2 octombrie 2018. Centrul Insulei Sulawesi a fost devastat de un cutremur urmat de un tsunami, vineri, soldat cu 1.200 de morţi.

Cu o magnitudine de 7,5, potrivit Institutului american de geofzică USGS, cutremurul care a avut loc pe Sulawesi imediat înainte de ora 11.00 GMT (14.00, ora României), a fost mai puternic decât seria de cutremure care a afectat Indonezia în august 2018 şi s-a soldat cu peste 500 de morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi pe Insula Lombok, care se învecinează cu Bali.

Un val s-a declanşat la puţin timp după aceea pe coasta de lângă Palau. În oraşul de coastă Palu, valurile au luat locuitori, fragmente din clădiri, maşini şi vegetaţie. Districtul Sigi Biromaru este una dintre zonele cele mai izolate, la sud-est de Palu.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule şi insuliţe s-a format prin convergena a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi eurasiatică – şi se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu o activitate seismică puternică.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *