Studenta criminală”, decizie bizară / Cum încearcă să fugă de trecut! 

Condamnată la ani grei de temniță fiindcă a ucis şi tranşat un bărbat împreună cu fostul ei iubit, Carmen Șatran, fostă Bejan, a cerut să fie transferată departe de soț și de mormântul copilașului născut în pușcărie.

Carmen Şatran, alias „Studenta criminală”, a fost transferată, recent, din Penitenciarul Arad în Penitenciarul Gherla, departe de soțul care o vizita periodic și de mormântul copilașului lor. De ce a ales această schimbare, doar ea știe. Cert este, însă, că pușcăria Gherla n-a fost tocmai pușcăria la care visa criminala, așa că deținuta s-a apucat, imediat, să-i dea în judecată pe reprezentanții penitenciarului, acuzând faptul că nu are condiții decente de detenție, iar primul termen va avea loc pe 21 septembrie.

Fosta studentă la medicină Carmen Bejan, condamnată pentru participarea la uciderea şi tranşarea unui bărbat, a născut în mai 2012, însă copilul a murit la naştere, din cauza unor malformaţii. Potrivit medicilor, fetiţa s-a născut fără mâini, abia respira şi avea malformaţii la creier. Cu doar o lună înainte de a naşte, studenta criminală s-a căsătorit, în Penitenciarul Arad, cu fostul deţinut Claudius Şatran, tatăl copilului

Ea l-a cunoscut pe actualul soţ în penitenciar şi a conceput bebeluşul în timpul unor întâlniri la camera conjugală. Claudius Şatran, care avea o condamnare pentru trafic de droguri, avea atunci 35 de ani şi ar fi convins-o să facă un copil. Într-una dintre scrisori, deţinutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obţine o întrerupere a pedepsei pentru a naşte în libertate.
În urmă cu cinci ani, Claudius Șatran declara, în exclusivitate pentru SPYNEWS: „Ne auzim în fiecare zi, iar când am posibilitatea merg la ea la vorbitor şi la camera conjugală. Părinţii ei au fost chiar săptămâna trecută la ea. O susţin şi ei cât pot. Însă timpul trece greu, este conştientă că mai are mult de stat”.

laur