Studentul-minune român a primit cel mai înalt premiu medical din țară pentru descoperirea unei modalități de a restabili vederea la orice vârstă

În primăvara anului la Congresul European al medicilor oftalmologi s-a întâmplat ceva incredibil. Întreaga sală a aplaudat 10 minute în picioare persoanei care se afla la tribună. El a fost Răzvan Stratulat – un student român. El a propus utilizarea unei formule unice care să permită vindecarea totală a afecțiunilor ochilor la orice vârstă și să prevină orbirea definitivă.

Stratulat a propus o idee excelentă, iar realizarea acesteia a fost abordată de structurile științifice ale Europei. Specialiștii din centrele europene de cercetare și o mulțime de alți specialiști au fost implicați în dezvoltarea medicamentului. Medicamentul a fost deja creat și arată rezultate excelente.

Cum un nou medicament va putea salva milioane de oameni de orbire definitivă și cum românii pot obține acest medicament – în materialul nostru de astăzi.

Corespondent: „Răzvan Stratulat, intrați în top zece dintre cei mai inteligenți studenți medicali din lume. De ce ați decis să abordați exact problemele de reducere a vederii?”

Nu prea vreau să vorbesc despre asta în public, dar motivația aici este exclusiv personală. Cu câțiva ani în urmă, mama mea a început să aibă o scădere progresivă a vederii, nu a ajutat nici ochelarii, nici lentilele – vederea a continuat să se înrăutățească. Ea a fost înregistrată la o operație, dar cu o săptămână înainte de termen, s-a constatat că are orbirea progresivă din cauza alimentării cu sânge slabe a cristalinului și a fundului de ochi, ceea ce înseamnă că operația nici nu se pune in discuție.

De o astfel de boală, la un moment dat, bunica mea a fost complet oarbă. De atunci am început să studiez problemele legate de bolile de ochi și tratamentul acestora. Am fost șocat când mi-am dat seama că majoritatea medicamentelor din farmacii sunt o chimie inutilă, care doar agravează mai mult situația. Mama le-a luat în fiecare zi.

În ultimii trei ani, m-am implicat adânc în acest subiect. De fapt, o nouă metodă de tratare a bolilor de ochi, despre care toată lumea vorbește acum, a apărut în procesul de scriere a tezei. Mi-am dat seama că am inventat ceva nou. Dar nu am putut crede că acest lucru va provoca un astfel de interes din partea diferitelor structuri.

Din partea căror structuri?

De îndată ce au apărut publicații despre metoda mea de tratament, imediat au început să vină propuneri de vânzare a ideii. Primii s-au adresat unii francezi, oferind 120 de mii de euro. Ultimul a fost un holding farmaceutic american, ei au vrut să o cumpere deja pentru 35 de milioane de dolari. Acum mi-am schimbat numărul de telefon și nu intru în rețelele sociale, pentru că în fiecare zi pe toate canalele de comunicare mă deranjează cu ofertele de cumpărare.

Dar, din câte știu, nu ați vândut formula?

Nu. Poate că va suna un pic brusc, dar nu am creat-o pentru ca unii oameni din străinătate să profite de aceasta. La urma urmei, ce se întâmplă dacă vând formula în străinătate? Ei vor primi un brevet, vor interzice producția conform acestei formule celorlalți și vor mări prețul medicamentului. Poate că sunt tânăr, dar nu un idiot. În această situație, românii pur și simplu nu pot fi tratați. Unul dintre medicii străini mi-a spus că un astfel de medicament ar trebui să coste cel puțin 3000 de dolari. Este extrem de ciudat. Cine îl poate cumpăra în țara noastră pentru trei mii de dolari?

De aceea, când am primit o propunere din partea statului de a participa la elaborarea preparatului național, am acceptat imediat. Am lucrat împreună cu cei mai buni specialiști din Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București. A fost minunat. Acum, medicamentul a finalizat deja studiile clinice și este disponibil pentru oameni.

Din partea statului, dezvoltarea medicamentului a fost coordonată de Dr. Marcus Timofte, director general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București. L-am rugat să vorbească despre noul medicament și despre planurile pentru acesta.

Corespondent: „Care este esența ideii lui Răzvan Stratulat? Într-adevăr ajută la recâștigarea vederii la orice vârstă?”

Ideea lui Răzvan este o nouă abordare în tratarea vederii, chiar și cu boli ereditare. Pentru specialiști, nu este un secret faptul că toate farmaciile până în prezent pot ajuta numai în stadiile incipiente. Mai mult decât atât, adesea, medicii lipsiți de scrupule practică o astfel de abordare, în care la început pacientului i se prescrie o grămadă de medicamente care întârzie doar inevitabilul. Și când vine momentul în care o persoană aproape că a încetat să vadă, el se trimite imediat la operație.

Pentru ei, aceasta este doar o afacere – nimeni nu se întreabă să vindece pacientul.

Oamenii noștri de știință încă de la începutul anilor 2000 au realizat că 90% din problemele de vedere apar doar dintr-un singur motiv – alimentarea insuficientă a globului ocular cu sânge care hrănește cristalinul, sclera și corneea cu substanțele necesare. Și dacă eliminați această cauză principală, puteți renunța aproape complet la operațiile costisitoare

Ideea lui Răzvan ajută la reglarea alimentării cu sânge corespunzătoare a întregului aparat vizual uman. Acest lucru vă permite să eliminați complet riscul de pierdere a vederii în stadiul incipient al bolii. Dar cu siguranță nu este suficient pentru a vindeca etapele severe atunci când este vorba de orbire completă. De fapt, de aceea a fost nevoie de eforturile unui număr atât de mare de medici și specialiști medicali pentru a construi în jurul formulei propuse un remediu eficient care restabilește vederea la orice vârstă.

Corespondent: „Dar se crede că este imposibil să restabilească vederea fără o intervenție chirurgicală, mai ales după 40 de ani?”

Astea-s prostii. Ei bine, și dorința campaniilor farmaceutice de a face bani. S-a dovedit de mult că orice sistem al corpului știe cum să se auto-vindece, trebuie doar să-l ajute – să elimine procesele inflamatorii, să sporească alimentarea cu sânge și să accelereze eliminarea celulelor moarte și a toxinelor.

Corespondent: „Cum a fost tratată vederea înainte? Pentru aceasta există o mulțime de medicamente în farmacii.”

Aceasta este problema, că o mulțime. Dar toți ei se bazează pe principiul descris la începutul interviului. Medicamentele elimină doar simptomele – asta e tot ce ei pot. Starea unei persoane pentru o perioadă scurtă de timp devine mai bună. . Dar, în general, ei afectează mai degrabă vederea negativă decât tratează. Răzvan a avut dreptate. Dacă te uiți la formulele de medicamente din farmacii, atunci orice specialist înțelege că ar trebui să fie luate numai în cazuri extreme.

Corespondent: „Care este diferența medicamentului dvs. de aceștia? Se pare că ajută la restabilirea completă a vederii?”

Sarcina principală a medicamentului este crearea unui țesut nou în loc de deteriorarea și restabilirea alimentării cu sânge a ochiului. Chiar și o singură aplicare este suficientă pentru a activa mai mult de 930.000 de celule care participă direct la procesul de recuperare a vederii. Și așa mai departe. Acesta este principiul cheie al tratamentului.

Cu toate acestea, noi, ca Răzvan, am abordat problema destul de serios. Dezvoltarea noastră, nu este doar un alt aspect al formulelor chimice, dintre care majoritatea medicamentelor sunt compuse, ci o compoziție unică de extracte foarte concentrate de origine vegetală. Acest lucru îl face nu numai cât mai eficient posibil, ci și complet sigur atunci când se efectuează un curs de tratament.

Chiar la1-2 zile după începerea tratamentului, o persoană începe să-și restabilească vederea. Imaginea devine mai clară, se îmbunătățește focalizarea, se elimină roșeața și senzația de arsură. Apoi, începe restaurarea celulelor și vederea revine chiar și în cazurile cele mai avansate. În plus, spre deosebire de chimia farmaciei, „VisOn” nu are un efect negativ asupra vaselor mici ale globului ocular.

Corespondent: „Dar medicamentul dvs. va fi, de asemenea, în farmacii? Apropo, cât va costa?”

Știți că de îndată ce a devenit clar că într-adevăr avem ceva util, farmaciștii ne-au atacat pe toate fronturile. Ei inițial i-au propus lui Răzvan să-și vândă formula. Nu pentru a-l produce la sine acasă. Dimpotrivă, pentru a împiedica lansarea medicamentului în producție. Tratamentul vederii în zilele noastre este cea mai mare nișă din lume a pieței farmaceutice. Numai în SUA ei vând medicamente pentru miliarde de dolari. medicamentul nostru poate schimba radical situația în general. Nimeni nu va cheltui în fiecare lună bani pe medicamente vechi, și chiar mai mult pe operații costisitoare și corecție cu laser, atunci când se poate administra o dată cursul de „VisOn” și recăpăta vederea o dată pentru totdeauna, la orice vârstă.

Rețelele de farmacie sunt partenerii companiilor farmaceutice care lucrează îndeaproape cu acestea. Și, desigur, depind de vânzările medicamentelor. Deci, despre noi cu dezvoltarea noastră, nici măcar nu vor să audă acolo. În ciuda faptului că este acum singurul remediu oficial recomandat de Centrul de Științe pentru Sănătate pentru tratarea bolilor de vedere și prevenirea complicațiilor sub formă de orbire definitivă.

Corespondent: „Deci, dacă nu există remediul în farmacii, cum să-l obțină?”

Am decis că, dacă farmaciile obișnuite nu vor să audă despre noi, atunci vom face fără ele. Și am stabilit o distribuție directă a „VisOn-ului”. Fără un intermediar sub forma unei farmacii comerciale. Am discutat mai multe opțiuni și ne-am oprit la cea mai eficientă. O persoană care dorește să obțină medicamentul, lasă o cerere în farmacia noastră online, după care este contactată, consultată și trimisă remediul. La dispoziția Centrul de Științe pentru Sănătate din 11 decembrie 2020 farmacia online a fost deja creată și lucrează. Internetul are acum aproape toată lumea. Chiar dacă o persoană nu are un computer, atunci cel mai adesea are un telefon cu acces la internet. Și oricine poate lăsa o cerere.

Fiecare persoană care va lăsa o cerere înainte de 09 ianuarie (inclusiv) va primi un ambalaj al „VisOn” reducere 50%. Aceasta este promoția noastră comună cu Centrul de Științe pentru Sănătate pentru a atrage atenția oamenilor asupra medicamentului. Sperăm că vestea se răspândeşte foarte repede și fiecare persoană vindecată va recomanda medicamentul prietenilor săi.

Corespondent: „Cât de mult va costa medicamentul pentru toți ceilalți?”

Costul de producție al medicamentului este de aproximativ 100 de euro pe ambalaj. Acum am reușit să negociem cu conducerea Centrul de Științe pentru Sănătate că aceștia vor compensa întregul cost. Din fericire, cei de sus înțeleg importanța faptului că un astfel de medicament este disponibil întregii populații a țării, nu doar persoanelor anumite. În schimb, ne-am angajat să nu vindem formula în străinătate și să nu trimitem remediul la export, distribuindu-l doar pe teritoriul României.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *