Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu a fost prins. Era deja în arest după ce a aruncat în aer mai multe bancomate

Tâlharul care l-a legat și jefuit pe milionarul Dan Nicorescu, după ce, în octombrie, a intrat în vila omului de afaceri situată în nordul Capitalei și a reușit să plece cu ceasuri și bijuterii în valoare de sute de mii de euro, a fost identificat de anchetatori. Acesta se afla deja în arest, pe motiv că ar fi aruncat în aer și două bancomate, unul în sectorul 3, iar al doilea la Brăila, dar și comiterea unei tâlhării similare cu cea comisă asupra lui Dan Nicorescu.   

Polițiștii bucureșteni demaraseră o amplă investigație, după ce, în a doua jumătate a lunii octombrie, milionarul Dan Nicorescu a fost jefuit de un bărbat care a intrat, în toiul nopții, în vila acestuia de pe Șoseaua Nordului. Omul de afaceri a fost atunci lovit, electrocutat și legat cu o pereche de cătușe de către individul mascat, care ar fi plecat cu ceasuri și bijuterii în valoare de peste 300.000 de euro, dar și 2.500 de euro cash.

Cazut a fost preluat de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, iar ancheta a fost coordonată direct de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Atunci când au făcut cercetarea la fața locului, criminaliștii nu ar fi găsit foarte multe urme lăsate de tâlhar, însă s-a reușit obținerea unei mostre de țesut din care s-a extras ADN-ul suspectului.

Ancheta în cazul jafului de la Nicorescu se împotmolise când, în paralel, aceiași polițiști au reușit, în data de 11 noiembrie, să pună mâna pe un individ suspectat că, împreună cu cel puțin un complice, ar fi aruncat în aer un bancomat de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în care se aflau aproximativ 800.000 de lei.

În plus, bărbatul în vârstă de 37 de ani era suspectat că a detonat un ATM și în orașul Brăila, dar și de comiterera unui jaf asemănător celui comis asupra lui Dan Nicorescu.

Este vorba despre o tâlhărie comisă într-un sat din județul Călărași, la data de 17 noiembrie 2018, pentru care care ar fi fost ajutat de alți doi complici.

Cei trei ar fi intrat peste victime cu fețele acoperite și, după ce le-au imobilizat cu ajutorul unor cătușe, au plecat cu bani si bijuterii în valoare totală de aproximativ 65.000 lei.

Același individ este bănuit că, la începutul anului trecut, mai precis în data de 21 februarie, ar fi furat, de pe o stradă din sectorul 3, un BMV X6, evaluat la 120.000 de euro.

Basarabeanul care l-a jefuit pe Nicorescu respectă legile mafiei ruse

Suspectul, care se numește Serghei Rădean și are dublă cetățenie, română și moldoveană. a fost prins în data de 11 noiembrie, după ce, in jurul orei 20.45, a fost blocat în trafic de către anchetatori, pe o stradă din Capitală.

În autoturism s-au găsit mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, cagule, măsti, un spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri haine de schimb.

În arest, anchetatorii i-au prelevat probe de sânge, iar ADN-ul acestuia a coincis cu cel extras din probele ridicate din locuința lui Dan Nicorescu.

Conform polițiștilor, se fac cercetări, în continuare pentru identificarea și prinderea complicilor săi, care l-ar fi sprijinit inclusiv în cazul jafului din vila lui Dan Nicorescu, în condițiile în care individul ar fi refuzat să coopereze, conform legilor nescrise ale mafiei ruse.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *