Tânăr român din Focșani lăsat să moară, după ce a așteptat 500 de zile să i se facă un transplant! Mesajul sfâșietor postat înainde de deces: „Pentru mine de ce nu se poate?”

Un tânăr român de doar 33 de ani din Focșani avea nevoie urgentă de un transplant de plâmâni, fiind pe listele de așteptare de nu mai puțin de 500 de zile. Din păcate, boala l-a răpus, iar acum un copil a rămas orfan de tată. Care a fost mesajul lui Ionuț Anghel înainte de a muri?

  • Tânăr român, lăsat să moară la doar 33 de ani
  • Bărbatul a fost ignorat ani buni
  • Ultimul mesaj al pacientului din Focșani

Ionuț Anghel avea probleme grave cu plămânii, fiind nevoit să respire doar cu ajutorul unui tub de oxigen. Trebuia să fie supus unui transplant, având în vedere că organele lui funcționau la doar 15% din capacitatea lor totală. Cu toate acestes, Ionuț a rămas pe listele de așteptare timp de aproape 3 ani, sistemul sanitar uitând complet de el.

S-a organizat chiar și un protest pe data 5 octombrie, în care zeci de oameni s-au adunat în Piața Unirii din Focșani și strigat „Aer pentru Ionuț Anghel”. Tot degeaba, pentru că nimeni nu se interesa de starea tânărului, și nici de familia acestuia.

Tânăr din Focșani lăsat să moară, după ce a așteptat un transplant 500 de zile

Ionuț Anghel avea un băiețel pe nume Matei, care își aștepta tatăl acasă să se întoarcă sănătos și gata să îl vadă crescând. Ultima postare a tânărului de doar 33 de ani de pe Facebook parcă prevestea tragedia, Ionuț făcând referire chiar ș la medicul-erou de la Piatra-Neamț pentru care s-au putut mobiliza autoritățile din mai multe județe, și chiar și din afara țării.

„Se poate daca se vrea, pentru restul bolnavilor ca mine de ce nu se reuseste nimic? Traim intr-o tara in care daca o singura persoana are o boala ce are nevoie de tratament sau transplant (in cazul meu), in afara tarii, nu reuseste mare lucru…Eu ma lupt pentru fiecare zi si noapte de noapte in speranta ca va exista si un “maine” si am afirmat asta in mai multe randuri insa “cei de sus” au dat din cap in sens afirmativ ca am nevoie de ajutor si cam atat… nimic concret! E nevoie sa „disparem” ca sa punem capat problemei si sa nu mai stresam pe nimeni? Incet incet, o sa ramanem si fara bani de medicamente si terapii…si atunci…Dumnezeu cu mila…”, a fost ultimul mesaj al lui Ionuț Anghel, înainte să piardă lupta cu viața pe are o ducea deja de nai buni.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *