Țara care a scăpat definitiv de coronavirus

Nu sunt multe țări în lume care se pot lăuda cu performanțele unui stat ca Singapore în valul doi al pandemiei: aici nu s-a mai înregistrat niciun nou caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Singapore a fost printre primele țări care au raportat cazuri de infectare cu Covid-19 în afara Chinei, după 23 ianuarie. Asiaticii au aplicat niște reguli extrem de stricte de carantinare, fiind criticați de ONG-urile pentru drepturile omului, însă aceste reguli au dat rezultate în cele din urmă.

Singapore, țara care a avut la un moment dat cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din Asia de Sud-est, a raportat marți 14 zile fără noi cazuri locale. Țara a pus capăt și unui ultim focar de infectare din cadrul unui cămin de muncitori. De altfel, aceste centre au fost principalele zone infectate ale orașului-stat la începutul acestui an, relatează Reuters.

Singapore, una dintre cele mai mici rate ale mortalității
Singapore a fost una dintre primele țări care a raportat un caz de coronavirus în afara Chinei. Statul a înregistrat peste 58.000 de cazuri, dar aproape toate s-au vindecat. De asemenea, rata mortalității sale este cea mai mică la nivel mondial, cu doar 28 de decese.

Majoritatea cazurilor din Singapore s-au înregistrat în cămine, dar autoritățile au impus carantine stricte, deși și-au atras critici din partea activiștilor pentru drepturile omului.
Marți a fost prima dată când Singapore a declarat că nu mai are niciun focar de infecție activ pe insulă.

Singapore a impus un lockdown de două luni în aprilie pentru a reduce răspândirea bolii. Deși viața a revenit relativ la normal de atunci, purtarea măștii este obligatorie, există reguli stricte de distanțare socială, iar granițele insulei rămân în mare parte închise, potrivit Forbes.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *