Țara care interzice fumatul pe stradă. Se iau măsuri drastice

Schimbări drastice din 12 noiembrie

Bloomberg informează că Turcia va adopta măsura interzicerii la nivel național a fumatului, în unele spații publice deschise. Decizia vine în contextul în care țara consideră că lupta împotriva pandemiei de coronavirus este pusă în pericol de fumătorii care își scot măștile în public pentru a își aprinde țigara.

Astfel, potrivit sursei citate, începând din data de 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în unele piețe publice și în stațiile de autobuz va fi interzis în Turcia, se arată într-un anunț al guvernului.

Trebuie să ne asigurăm că măștile sunt purtate mereu și în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicție asupra fumatului va fi impusă în zone și regiuni precum străzi și bulevarde unde cetățenii se aglomerează, piețe deschise și stațiile de transport în comun”, a anunțat ministerul turc.

Turcia a raportat, miercuri, 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19, cel mai crescut bilanț zilnic din ultimele 6 luni.

În ceea ce privește situația la nivel European, Turcia se clasează pe ultimul loc ca și număr de infectări. Potrivit datelor publicate, Franţa ocupă primul loc, urmată de Rusia, Spania, Regatul Unit, Italia, Germania, Polonia, Belgia, Ucraina, Olanda, Cehia și ultima pe listă, Turcia.

 

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *