Taxa care se majorează de 8 ori! Lovitură totală pentru sute de mii de români.

O taxă esențială pentru mulți români va crește incredibil. Autoritățile vor să o mărească de opt ori. Măsura ar urma să provoace dezastru pentru cei care sunt nevoiți să o plătească. Decizia este inclusă într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică.

O taxă va produce o gaură importantă în buzunarele a sute de mii de români. Este vorba de suma pe care aceștia vor trebui să o plătească pentru locurile de parcare. Locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei ar urma să fie crunți loviți. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să crească o taxă esențială. E vorba de mărirea cu 8 ori a sumei pentru locul de parcare.

Decizia se găsește într-un proiect aflat în dezbatere publică. Acesta are termenul-limită pe 19 ianuarie 2021. E vorba de suma încasată pentru utilizarea locurilor de parcare. Respectiva taxă ar putea să crească la 600 de lei/an în Sectorul 1.
În prezent, banii pentru taxă pentru un loc de parcare în Sectorul 1 al Capitalei sunt de 76,65 lei/an. Asta înseamnă că primarul Clotilde Armand ar putea crește taxa de 8 ori.
„Pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință non-stop, cu folosirea, în exclusivitate, a locului de parcare, taxa de parcare datorată, anual, de către utilizatorii locurilor de parcare din parcările publice reședință, este de 600 de lei”, se arată la Art. 28 lit. b).

Banii pentru taxă se dau în trei zile
Plata taxei se va face în 3 zile de la primirea notificării.
„Plata taxei pentru utilizarea locurilor de parcare se efectuează anticipat pentru luna sau anul în curs, în termen de trei zile lucrătoare, de la primirea notificării de plată de la Administrația Domeniului Public (ADP)”, se precizează la Art. 29 din proiectul privind aprobarea Regulamentului pentru digitalizarea, organizarea și funcționarea locurilor de parcare rezidențiale din Sectorul.

Pe 3 decembrie, a fost înregistrat la Registratura Primăriei Sectorului 1 un document prin care se arată vor exista două tipuri de taxă.
Astfel, cei care optează pentru locul de parcare de reședință, în intervalul orar 18.00-8.00, în weekend și în sărbători legale tarfiul să fie 25 de lei pe lună sau 250 de lei pe an.
În schimb, locatarii care vor ca locul să fie liber la orice oră și să beneficieze de el non-stop vor scoate din buzunar mult mai mult.

Din același document aflăm un lucru important. Astfel, această taxă se plătește anticipat pentru luna sau anul în curs. Acest lucru se face în termen de trei zile lucrătoare, de la primirea notificării de plată de la Administrația Domeniului Public (ADP).

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.