Top 5 cele mai toxice plante din România! Sunt atât de otrăvitoare încât doar câteva grame pot duce la moarte

Tu știai că aceste plante sunt otrăvitoare? Cu siguranță le-ai văzut măcar o dată pe stradă sau în grădină

Omagul este o plantă perenă cultivată adesea ca plantă ornamentală datorită florilor sale atractive de la albastru până la violet închis. Toate părțile plantei, în special rădăcinile, conțin toxine. Aconitina este cea mai periculoasă dintre aceste toxine. Este remarcat cel mai mult ca otravă pentru inimă, dar este, de asemenea, o otravă puternică pentru nervi. Plantele brute de aconit sunt foarte otrăvitoare și sunt folosite ca ierburi numai după prelucrare prin fierbere sau aburire pentru a reduce toxicitatea lor.

Leandrul roz este una dintre cele mai otrăvitoare plante care s-au dovedit a conține glicozide cardiace nondigitalis. Florile atrăgătoare fac din acesta un pericol deosebit pentru ingestia accidentală.Din păcate, 100 de grame din frunzele leandrului roz pot ucide un animal mare (cum ar fi o vacă, un bou sau un cal) și în acelați timp, în cazul oamenilor, doar grame de frunze mestecate îi pot cauza moartea prin oprirea inimii.

Măselariţa conține substanțe chimice care sunt otrăvitoare, în special în doze mari. Conține substanțe chimice, cum ar fi hiosciamina și scopolamina, care ar putea relaxa mușchii care acoperă tractul digestiv. Dacă dozele sunt prea mari, aceste substanțe chimice pot fi otrăvitoare.

Cucuta este o planta foarte otravitoare. De fapt, toate părțile plantei sunt toxice. Planta este cea mai otrăvitoare în primele etape de creștere în primăvară. Crește de obicei de-a lungul cursurilor sau râurilor și în apropierea gardurilor, marginilor drumurilor, șanțurilor, șantierelor abandonate, pășunilor, culturilor și câmpurilor. Unii oameni au fost otrăviți de cucută după ce au confundat-o cu plante inofensive.

Lăcrămioara este o plantă populară de grădină, cunoscută pentru florile sale parfumate la sfârșitul primăverii și pentru abilitățile sale de acoperire a solului în locuri umbrite. Conține aproximativ 20 de glicozide otrăvitoare, inclusiv convalatoxină, convalarină, convalamarină și saponine. Ingerarea lăcrămioarei poate provoca cefalee puternică, greață, vărsături, bătăi cardiace neregulate și puls, însoțite de obicei de confuzie mentală.

laur