TOPUL ȚĂRILOR AI CĂROR LOCUITORI SUNT AMATORI DE BEȚII. PE CE LOC SE AFLĂ ROMÂNII

Recent, a fost realizat un sondaj la nivel internațional, pe un eșantion de peste 90.000 de persoane din peste 25 de țări. În urmă cu câteva zile, acesta a fost realizat de experții de la Global Drug Survey (GDS), un institut de cercetare independent cu sediul la Londra. Iată topul țărilor ai căror locuitori sunt amatori de beții.

Oamenii chestionați în cadrul acestui sondaj, realizat online, au fost întrebați cât de des au fost, în decursul unui an, în stare de ebrietate. Cât de des au fost pe punctul de a-și pierde echilibrul, au avut dificultăți de vorbire sau de concentrare și au avut un comportament neobișnuit.
Ei bine, enlgezii și scoțienii sunt în fruntea acestui clasament: „Britanicii nu au fost niciodată adepții moderației atunci când este vorba de băut. În timp ce numeroase alte culturi consideră alcoolul un fel de accesoriu care însoțește un eveniment, noi l-am considerat întotdeauna o identitate culturală”, spune profesorul Adam Winstock, directorul general și fondatorul GDS, citat de The Guardian.
Australienii ocupă locul al treilea și sunt urmați de danezi, finlandezi, americani și canadieni. Locul 8 al clasamentului este ocupat de francezi și irlandezi. La extrema cealaltă, sunt Spania, Italia, Mexic, Portugalia, Argentina și Columbia. Iar România ocupă locul 26 din cele 32 de țări.

O treime dintre participanții la sonfaj au mărturisit că au avut părerei de rău după ce s-au îmbătat. Numai 16 % au declarat că nu au băut niciodată în cursul anului care a trecut.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *