Tot mai multe țări europene înlocuiesc măștile de protecție. Ce se folosește în schimb

UE trece la înlocuirea măștilor de protecție cu cele medicale după ce numărul de infecții cu noua variantă, mai contagioasă, din Marea Britanie a fost detectată în tot mai multe state, scrie CNN.
Două state au impus deja folosirea unor măști care oferă protecție avansată, iar o a treia tatonează terenul.
Germania şi Austria au impus portul măştilor medicale FFP1 sau FFP2 în magazine şi mijloace de transport.
În Germania, măsura a intrat deja în vigoare, în Austria urmează să intre luni, 25 ianuarie.
Mai performante decât simplele măști de protecție de unică folosință, acestea asigură o filtrare de peste 90% a particulelor virale din aer. Sunt realizate din mai multe straturi de țesătură și hârtie și au filtre încorporate.
Decizia a fost luată după ce landul german Bavaria a introdus o măsură și mai strictă: obligativitatea portului măștii chirurgicale de tip N95, care filtrează 95% din particulele de aer, în magazine și în transportul public.
După Germania și Austria, Franța a interzis măștile confecționate în casă, impunând măștile de protecție de unică folosință și recomandându-le pe cele medicale/chirugicale – FFP1, FFP2, N95.
Măștile de pânză sunt considerate în continuare mai bune decât nimic, însă Consiliul consultativ pentru sănătate din Franța a concluzionat, luni, că este posibil să nu ofere o protecție suficientă împotriva noilor variante de coronavirus aflate în circulație.
„Nu punem la îndoială măștile utilizate până acum, dar, deoarece nu avem arme noi împotriva noilor tulpini, singurul lucru pe care îl putem face este să îmbunătățim armele pe care le avem deja”, a declarat Daniel Camus, membru al consiliului.

laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.