Ultima ORĂ! Ce s-a întâmplat la negocierile pentru viitorul Guvern

Eșec la discuțiile de miercuri, dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Nu au găsit o soluție pentru ieșirea din criza politică actuală.

Declarațiile lui Dacian Cioloș după întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor

Dacian Cioloș anunță că întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor de miercuri seară a fost una eșuată, deoarece nu a fost luată nicio decizie.

Acesta a anunțat că va avea loc o nouă întrunire, vineri.

„Vineri vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în conducerile celor două partide, dar am înțeles că în principal Florin Cîțu are nevoie de această discuție, care va avea loc mâine în conducerea partidului.

Ne-am dori o decizie cât mai rapidă, pentru că, din punctul nostru de vedere, trebuie să fim în măsură să oferim un Guvern cu soluții concrete cât mai repede”, a transmis Dacian Cioloș.

Totodată, el a spus că așteaptă deciziile din partea celorlalte partide, adică PNL și UDMR.

„Așteptăm decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile și noi ne gândim la formula prin care putem merge cât mai repede în Parlament cu propunere de Guvern”, a mai spus Cioloș.

Întrebat de jurnaliști despre posibilitatea de a reface coaliția de guvernare, liderul USR a precizat că sunt luate în calcul toate variantele.

„Nu sunt excluse aceste posibilități, pentru că am auzit, și de-o parte și de cealaltă, că formula viabilă și cea mai realistă pentru o majoritate în Parlament, care să funcționeze, este între cele trei partide, cu susținerea minorităților.

A fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, nici cu PSD, nici cu AUR”, a mai spus el.

De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că PNL poate propune un alt nume de premier, dar mai întâi trebuie discutată nominalizarea făcută deja de președintele Iohannis, anume a sa.

laur