ULTIMA ORĂ. CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎNTR-O ZONĂ NEOBIȘNUITĂ

Cutremur cu magnitudinea de 2,4 pe Scar Richter s-a produs miercuri în județul Timiș, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 11.39. Nu a avut un impact major, însă a avut loc într-o zonă total neobișnuită a țării. Cutremurul s-a produs la adâncimea de doar trei kilometri.
Nu sunt pagube în urma cutremurului
Cutremurul s-a simțit în apropierea orașelor din zona epicentrului.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34 km E de Timișoara, 55 km SE de Arad, 130 km SE de Szeged, 140 km NE de Belgrad, 141 km NE de Zemun, 146 km S de Oradea, 153 km E de Novi Sad, 187 km SV de Cluj-Napoca, 193 km V de Sibiu și 198 km S de Debrecen.
Fără cutremure devastatoare până în 2040
Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur puternic se poate produce oricând în România.
Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a afirmat că cel puțin până în 2040 ar trebui să stăm liniștiți în privința unui seism puternic în România.

laur

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *